ErdoÄŸan, Çakıcı skandalında yargı sürecini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, Çakıcı skandalında yargı sürecini bekliyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 20, 2004 09:55

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Çakıcı skandalı"nda adı geçen MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu ile ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu’na soruşturma izni vermek için bu konuda başlatılan yargı sürecini bekleyeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre, BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Yargıtay BaÅŸkanı Eraslan Özkaya, Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya, MÄ°T MüsteÅŸarı Åženkal Atasagun, MÄ°T Dış Operasyonlar Daire BaÅŸkan Yardımcısı KaÅŸif KozinoÄŸlu ile müteahhit Hakkı Süha Åžen’in adının karıştığı "Çakıcı skandalı"nda, BaÅŸbakanlık TeftiÅŸ Kurulu’nu harekete geçirmek için acele etmeyecek.Â

 

Erdoğan, skandalda adı geçen MİT yöneticisi Kozinoğlu ile ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu’na soruşturma izni vermek için, skandalın yargıya taşınan boyutlarıyla ilgili gelişmeleri gözetecek.

 

Konunun yargıya taşındığını göz önüne alan Erdoğan’ın, "yargı süreci işleyen bir konuda, yeni soruşturmalara izin vererek karmaşıklığa yol açmak istemediği, bu nedenle yargı sürecinin beklenmesi eğiliminde olduğu" kaydediliyor.

 

Haberin Devamı

ERDOÄžAN BÄ°LGÄ° ALMIÅžTI

 

Başbakan Erdoğan, pazartesi günü MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’u Başbakanlığa çağırarak skandal hakkında bilgi almıştı. Atasagun, Erdoğan’a Kozinoğlu ile ilgili iddialarla, Kozinoğlu’nun bunlara yanıtını içeren bir dosya sunmuştu. Erdoğan’ın bu dosya üzerindeki incelemesinin de devam ettiği belirtiliyor.

  Â

MİT yöneticisi Kozinoğlu hakkında soruşturma açılabilmesi için, kurumun bağlı olduğu Başbakanlığın izni gerekiyor. Başbakanlık Teftiş Kurulu ancak bu soruşturma izninden sonra harekete geçebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!