Erdoğan, Bahçeli ve MHP tabanına seslendi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, Bahçeli ve MHP tabanına seslendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2010 12:13

Başbakan Erdoğan, Meclis grup toplantısında MHP lideri Bahçeli ve MHP tabanına seslendi: Ben MHP tabanının referanduma evet diyeceğine inanıyorum... Erdoğan'ın konuşmasından sonra Bağımsız Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan AK Parti'ye katıldı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında konuşuyor.

 

İşte Erdoğan’ın grup toplantısından satır başları:

Türkiye’nin ve tüm milletimizin savaş sırasındaki yardımları bugün Bosna’da hayırla yad ediliyor.

Yaptığımız ziyarette aradan 15 yıl geçmiş olmasına rağmen Srebrenitsa’da yaşanan trajedinin unutulmadığını gördük.

Srebrenitsa insanlık onurunun çok ağır bir yara aldığı yerdir. Srebrenitsa, sorumluları adalete teslim edilene kadar insanlığın kanayan yarası olmaya devam edecektir.

 

Merhum İzzet Begoviç’in şu sözlerini hatırlatmam gerekir: “Savaşta büyük zulme uğradınız zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın unutulan soykırım tekrarlanır.” O yüzden oradaki soykırımı unutmayacağız unutulmasına müsaade etmeyeceğiz.

Haberin Devamı

Orada Bosnalı bir hanımefendi Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın yanına geldi elini tutup, “Ben kocamı ve iki yavrumu kaybettim. Artık bu acılar olmayacak değil mi” diye sordu. Çok acılıydı ama gözlerinde bir asalet vardı.

 

Türkiye’nin Başbakan olarak ilk kez temsil edildiği Srebrenitsa’daki anma törenlerinin ardından Belgrat’a geçtik. Oradaki görüşmeler neticesinde vizelerin kalktığı ülkeler arasına Sırbistan’ı da ekledik.

 

Sancak bölgesinde Türk kültür evinin açılışını gerçekleştirdik. Bölgede tarihi yeni bir dönem başlıyor. Türkiye olarak bu sürecin idamesinde büyük rol oynadık.

Hasta yatağında ziyaret ettiğim merhum Aliya İzzet Begoviç bana “Bosna’yı bırakmayın, Bosna’yı ihmal etmeyin. Osmanlı’nın torunları olarak orada önemli görevleriniz var” demişti. Birlikte ağlaşmıştık. Nefes aldığımız sürece onun vasiyetine uyacağız, Bosna’yı ihmal etmeyeceğiz.

 

BÜYÜME RAKAMLARI

 

Haberin Devamı

Türkiye 2010’un ilk çeyreğinde yüzde 11,7 büyüdü. Dünyada 2. Avrupa’da ise 1. sırada. Buraya durup dururken gelinmedi.

Büyümenin özel sektör ve iç talep ile gerçekleştiğini görüyoruz.

 

REKOR ONLARI TATMİN ETMİYOR

 

Büyüme rakamları açıklanınca bir baktık rekor kelimesine takılmışlar. Çünkü onların hayatında rekor yok rekor AK parti’de. Avrupa’da, OECD’de rekor kırmışız bunları tatmin etmiyor. Tüm ekonomik krizlere rağmen burada olan bir Türkiye var. Ama onları tatmin etmiyor. İnsan kalkar bir teşekkür eder

Bir TV kanalında vatandaşla sohbet ediyorlar, vatandaş “kardeşim ben 4 sene önce zeytinyağını kaç paraya alıyorsam şimdi de o paraya alıyorum” dedi. Ama bunlar onu görmüyor.

Haberin Devamı

ERKEN SEÇİM BİZİM KİTABIMIZDA YOK

Kimse erken seçim merken seçim beklemesin bizim kitabımızda bu yok. Türkiye arık geri kalmış ülkelerin kültüründe olan bir ülke değil.

Bunu merakla bekleyenler “her an bir seçim olabilir” veya referandumdan sonra erken seçim diyenler var. İnanıyorum ki benim halkım bu darbe anayasasını evetle tamir edecektir.

Türkiye rekor düzeyde büyümeseydi veya küçülseydi bunlar zil takıp oynardı. Çünkü bunların Türkiye, büyüme, ilerleme diye bir derdi yok. tek dertleri AK Parti’yi iktidardan indirmek.

Biz milletimizi sevindirmeye onları da üzmeye devam edeceğiz.

BİZE HAKSIZLIK EDİYORLAR

Görüşmesinde millet adına yara bulunan herkesle görüştük. Bizim istişareden kaçtığını söyleyenler haksızlık ediyorlar. Çok ağır ithamların hedefi olduk. Demokrasi dışı saldırıları göğüsledik. Ama hiçbirine eyvallah demedik, boynumuzu eğmedik, gözümüzü yummadık.

Sanatçısında, sporcusuna, televizyoncusundan, radyocusuna herkesle görüştük. Ama bizimle dalga geçtiler.

Biz ülkemizi adına ısrarla ve inatla görüşme taleplerimizi samimi şekilde dile getirmeye devam ettik. Hep reddedildik ama buna rağmen ısrarcı olduk. Terör gibi ulusal bir meselemiz var.

 

Ne zaman Türkiye güçlendiyse terör tırmandırıldı. Türkiye’nin büyümesi engellendi. Bugün terörün iç politikayı şekillendirmesine izin verenler terör örgütü ile aynı oranda sorumludurlar.

 

Biz 2007 seçimlerinden itibaren her önemli konuda MHP’ye elimizi uzattık. İşbirliği önerdik. “gelir bir kahve içer gidersiniz” gibi laubali yaklaşımlar gördük. En önemli ve acil konularda MHP işbirliğine yanaşmadı. Ama iş adam asmaca oyununa gelince gel beraber oynayalım diye bize çağrıda bulundular.

 

MHP YÖNETİMİ TABANIYLA ÖRTÜŞMÜYOR

 

Erzurum meydanında halat atmakla bir yere varamazsın. Yasal değişiklikler olmadığı zaman halat elindeydi o zaman gereğini neden yapmadın.

 

Ülkenin önemli konularında MHP zihniyeti diye bir şey yok. Ben MHP tabanına saygı duyuyorum. Ama ben MHP yönetimi ile MHP tabanının özellikle bu referandum sürecinde örtüştüğünü sanmıyorum. Ben MHP tabanının referanduma evet diyeceğine inanıyorum.

 

Ben MHP ile aynı yönde siyaset üreten BDP’yi millete havale ediyorum. Onların nereden yönetildiğini biliyoruz. Terör örgütünün temsilcisi olarak neleri yaptığını görüyoruz. Terörden nemalana bu iki partiyle görüşmeyi reddettik.

 

Onlarla göre bir cenaze namazında intikam pankartı asanların bu ülkede barış demeye hakkı yok. bizim camilerimizin önünde intikam naraları atılamaz.

 

MUHALEFETE TEŞEKKÜR

 

Böyle milli bir meselede CHP’ye, SP’ye, BBP’ye, DSP’ye şimdiden şükranlarımı sunuyorum.

 

Ben bu görüşmelerin terörle mücadelede ortak bir tavır belirlenmesinde etkili olacağını söylemek isterim. Bizim söylediklerimiz kadar onların söylediklerini de dinleyeceğiz.

 

Bize ne katkıda bulunacaklar bizim için önemli olan o. Maden icra biziz tavsiyeleri olacaktır bunları alalım ve uygulamaya koyalım.

 

Çok büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Bu, Türkiye’nin ayağa kalkışını izleyen tüm ezilmiş mağdur halkların sorumluluğu.

 

CHP’nin, MHP’nin, BDP’nin, bazı kurum ve kuruluşlar var. Değişime çıkan tüm bunların seçmen kitlesi anayasa değişikliğinin ne kadar isabetli olduğunu görüyor. Nasıl olsa evet çıkacak diye rehavet içinde olmayacağız. Sakın ha…

 

MÜCAHİT PEHLİVAN AK PARTİ'YE KATILDI

 

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından Ankara Bağımsız Milletvekili AK Parti’ye katıldı. Erdoğan Pehlivan’a AK Parti rozeti takarak tebrik etti.

Mücahit Pehlivan törenin ardından kısa bir konuşma yaptı ve “vicdanım sorumluğum ve inancım neticesinde buradayım” dedi.

Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in de doktorluğunu yapan Pehlivan'la birlikte AK Parti'nin sandalye sayısı 336'ya yükseldi, bağımsız vekillerin sayısı 7'ye düştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!