Erdoğan: Anayasa için önkoşulumuz yok

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Anayasa için önkoşulumuz yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2001 15:40

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin anayasa değişikliği paketi ile ilgili ön koşulunun bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

LDP Genel Başkanı Besim Tibuk, Erdoğan'ı Çankaya'daki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Tibuk, yaptığı açıklamada, siyasi partilerin anayasada demokrasinin vazgeçilmez unsurları şeklinde nitelendirildiğini, ancak siyasi partilerin ''şamar oğlanına'' çevrildiğini iddia etti.

DEĞİŞİKLİKLE PARTİLER GÜVENCE ALTINA ALINACAK

Tayyip Erdoğan da iktidarın kendi içinde bir sıkıntıya düşmemesi halinde mutabakata varılan anayasa değişikliği paketinin Meclis'ten çıkacağını ifade ederek, bu sayede siyasi partilerin güvence altına alınacağını kaydetti.

Tüzel kişiliklerin cezalandırılmasına bir anlam veremediğini kaydeden Erdoğan, ''Parti kapatmalarını savunmayı anlamak mümkün değil. Türkiye'de siyasi partiler bir dayanışma içine girmek zorundadır'' dedi.

ARTIK TOP İKTİDARDA

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, ''MHP'nin paketten idam cezası ile ilgili hükmün çıkarılması yönünde görüş belirttiğinin'' ifade edilmesi üzerine, kendilerinin paketle ilgili önkoşulunun bulunmadığını söyledi.

''Artık topun iktidar partilerinde olduğunu'' ifade eden Erdoğan, ''Uzlaşma Komisyonu'ndan ortak bir mutabakat metni çıkmıştır. Bu metinden kim kaçarsa tarihi, toplumsal ve ahlaki sorumluluğu ona aittir'' diye konuştu.

ALBAYRAKLAR İDDİALARINI İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR

Albayraklar Şirketler Grubu ile ilgili süren soruşturma çerçevesinde kendisine yönelik iddialar bulunduğunun belirtilmesi üzerine Erdoğan, iddia sahibinin bunu ispatlamakla mükellef olduğunu söyledi. Erdoğan, ''İspatlamazsa ahlaksızdır, iftiracıdır. Şahsımla ilgili bir tane suiistimale dayalı dosya yoktur'' diye konuştu.

Erdoğan, bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den  randevu talebinde bulunup bulunmadığını sorması üzerine de yakında bazı taleplerinin olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!