Erciyes'e, Alp dağları modeli

Güncelleme Tarihi:

Erciyese, Alp dağları modeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2007 14:23

ÜLKEMİZİN önemli kış sporları ve kayak merkezlerinden Erciyes Dağı, çevresindeki belediyeler ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 250 milyon euroluk yatırımla, her yıl milyonlarca turistin kayak kaymaya geldiği Alp dağlarına benzeyecek. Erciyes dağı ve Kapadokya bütünlüğüyle hazırlanan projeyle Erciyes dağı mekanik tesisleri, otel ve apart pansiyonlarla, kayak malzemeleri ve yan sanayileriyle donatılacak.

Erciyes Dağı'na Avusturya ATC firması tarafından hazırlanan proje ile 10 kilometre uzunluğunda 6 ayrı mekanik tesis ve 70 kar makinası konulacak. Erciyes dağı eteklerindeki villalar ise, kış sezonunda apart otel veya pansiyona dönüşecek.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlığında bir heyet, Avusturya’da Alp dağları üzerindeki Vorarlberg ve Tirol eyelatlerine bağlı kış sporları merkezleri Bregenz, Wolfurt, Bludenz, Dorbirn, Montofon, Kloster, Stuben, İnsburg, Kramsach Zürs, St Chriftopf, St. Anton, Ischgl, Zamnaun ve Berg İsel’de incelemelerde bulundu. Heyette Hacılar ve Develi ilçeleri belediye başkanları Ahmet Herdem ve Recep Özkan, Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, Mimarsinan Belediye Başkanı Nail Şahan, Defterdar Enver Çokyiğit, KTO Başkanvekili Asaf Mehmetbeyoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan ve Kayserili medya mensupları yer aldı. Heyet üyeleri turistik tesisler, kayak merkezleri ve mekanik malzemeleri imal eden Doppelmayer firmasının ana fabrikası gördü.

BAĞEVLERİ PANSİYONA DÖNÜŞECEK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 10 büyük projesi arasında yer alan Erciyes dağı master planının uygulanmasıyla, Kayseri’nin ve çevre illerin yatırımlardaki önceliğinin turizme kayacağını ve dağın Alp dağlarındaki kış sporları ve turizm merkezlerine benzeyeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki şunları söyledi:
“Avusturya’da yaptığımız 4 günlük gezi bizi çok etkiledi. 1930’lu yıllarda yaptıkları hayvancılıktan kış sporları ve turizme kayan Avusturya’nın özellikle Tirol eyaletinin yıllık 6 milyar euroluk gelir elde etmesi, bizi farklı düşünmeye yöneltti.

Şu anda Kayseri kentinin yıllık ticaret hacmi 1 milyar dolar dolayında. Yeni projenin uygulanmasıyla birlikte sadece Kayseri’de değil çevresindeki illerde yani Kapadokya bölgesinde kış sporları turizmi öncelik kazanıp, müthiş gelir getirecek. Bugüne dek Erciyes dağının sulieti, su kaynağı olması ve eteklerindeki bağevleriyle övündük. Şimdi üç aşama ile önce 6 mekanik tesis, ardından 70 kar makinası, ardından yeni konaklama ve sosyal tesisler yapacağız. Proje ile Hacılar İlçesi ve Hisarcık Beldesi'nde yeni yatırımlar yapılacak. 250 milyon euroluk yatırım, iki üç yılda geri dönecek. Kapadokya bölgesinde turizm patlaması yaşanacak. Bölgeye gelen turistleri Kapadokya bölgesiyle birlikte en az 1 hafta buralarda tutabilecek organizasyonlar yapacağız. Ayrıca, kayak aletleri ve giysiler yapılan bir sanayi gelişecek. Bunların hiç biri hayal değil. Kısa sürede ya kendi özkaynaklarımız veya yabancı kredi ile iki yılda projenin ilk ayağını gerçekleştireceğiz. Erciyes dağı eteklerindeki binlerce bağevi ve villa ev pansiyonculuğu veya apart otelcilikte kış mevsimlerinde kullanacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!