Erciyes Üniversitesi'nden Pakistan'a 8 bin YTL

Güncelleme Tarihi:

Erciyes Üniversitesinden Pakistana 8 bin YTL
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2005 13:42

Erciyes Üniversitesi'nde öğrenciler, Pakistan'daki depremzedeler için 8 bin 352 YTL bağış topladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'nün depremzedelere yardım toplanması amacıyla gönüllü öğrencilerden oluşturduğu komite, 24-28 Ekim tarihlerinde, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu yemekhane, kafeterya, kültür sitesi gibi yerlerde stant kurarak yardım topladı. 4 günde toplanan 8 bin 352 YTL, 46 dolar ve 11 avro, depremzedelere ulaştırılmak üzere Ziraat Bankası'nda açılan hesaba yatırıldı.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin Pakistan depremzedeleri için yaptığı bağışlardan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Prof. Dr. Utaş, “Üniversitelerin amacı sadece eğitim vermek değil ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, toplumsal bilinci gelişmiş, ülkesi ve milleti için yararlı bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin duyarlı davranışı bizleri mutlu etmiştir” dedi.

Erciyes Üniversitesi'nde Kerem Turhan, Serkan Okçu, Yasin Tirniğ, Sadi Sevinç, Kemal Pişmişoğlu, Ferhan Özyönüm, Bahar Genel, Yakup Alıcı, Metin Özbek, Burak İnan, Nusrev Gündüz, Gülay Erdoğan, Esra Özbek, Abdullah Çetinkaya ve Seda Kılıç, yardım komitesinde gönüllü olarak görev aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!