Erciş’le empati yaptık

Güncelleme Tarihi:

Erciş’le empati yaptık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 00:00

14 günlükken depreme yakalanan, 16 günlükken enkazdan çıkarılan ve tüm dünyada geniş yankı uyandıran Azra bebek, UNESCO Genel Konferansı Liderler Forumu’nun da gündemindeydi. Forumda konuşan UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, “Azra bebeği hep birlikte izledik. Daha önce ismini hiç duymadığımız Erciş kentiyle, hümanizmin gereği olarak büyük bir empati içine girdik. Hepimiz insanlık toplumunun üyeleri olarak birbirimize tekrar bağlandık” dedi.

Haberin Devamı

VAN bölgesindeki deprem felaketinin bütün dünyada adeta sembolü olan Azra bebeğin (Karaduman) hayata tutunması, Paris’te devam eden UNESCO Genel Konferansı’na da konu oldu. UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, önceki gün UNESCO Genel Konferansı’nın liderler forumunda yaptığı konuşmayı Azra bebeği anarak açtı. Deprem felaketinde ölenlere başsağlığı, yaralananlara geçmiş olsun diyen Bokova, “Mucize bir şekilde hayatı kurtulan 16 günlük Azra bebeğin görüntülerini hepimiz birlikte izledik. Bu bebeğin kurtulması bölgede büyük bir duygu fırtınası yarattı. Daha önce ismini hiç duymadığımız Erciş kentiyle, hümanizmin gereği olarak büyük bir empati içine girdik. Hepimiz insanlık toplumunun üyeleri olarak birbirimize tekrar bağlandık. Dünyanın önemli sorunlarının etkili çözümü için güçlerimizi bir araya getirmeli ve mutlaka dayanışma içinde olmamız gerekiyor” dedi.

Bakandan ziyaret

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Van depreminden 47 saat sonra kurtarılarak Türkiye’yi sevince boğan Azra bebek ve annesini tedavi gördükleri Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Anne Semiha Karaduman’la bir süre sohbet eden Şahin, Azra’yı sevdi ve bebeğe altın taktı. Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve bazı AK Parti milletvekilleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretin ardından şunları söyledi: “Anne çok mutlu, bebek çok güzel. İnşallah hayırlı, uzun ve sağlıklı ömrü olur. Azra’nın kurtulması diğer göçük altındakilerin kurtulması için umut oldu. İnşallah bütün göçük altındakiler sağ salim kurtulurlar.” Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi Başhekimi Nurullah Okumuş da anne ve Azra bebeğin taburcu edilmesi konusunda herhangi bir risk olmadığını, bebeğin beslenme ve kilo alımının normal olduğunu bildirdi. Okumuş, anne ve Azra bebeğin, babasının durumu henüz bilinmediği için psikososyal destek için hastanede tutulduğunu belirtti.   


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!