“Er mektubu görüldü” izdihamı...

Güncelleme Tarihi:

“Er mektubu görüldü” izdihamı...
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2014 17:40

Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in başlattığı kampanya ile Balyoz davası tutuklularına yazılan yüzbinlerce mektuptan oluşan “Er mektubu görüldü” adlı kitabın Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen imza gününde izdiham yaşandı. Kitabı Özdil’le birlikte tutuklu 5 albayın eşi de imzaladı.

Haberin Devamı

Yılmaz Özdil’in köşesinden başlattığı kampanya ile Türkiye ve dünyanın bir çok yerinden okuyucular başta Maltepe Cezaevi olmak üzere Silivri, Hasdal, Hadımköy, Mamak, Sincan ve Şirinyer cezaevinde yatan Balyoz davası tutukluları için 1 milyar 300 bin mektup gönderdi. Maltepe cezaevinde tutuklu bulunan Kurmay Albaylar İsmet Çınkı, Cem Okyay, Yavuz Uras, Erdinç Altıner ve Ender Kahya tarafından seçilen mektuplar derlenerek kitap haline getirildi. “Er mektubu görüldü” kitabının imza gününde yapılan söyleşiye konuşmacı olarak beş albayın eşi katıldı.

“Bizim aileye balyoz iki kere indi”

Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de izleyici olarak katıldığı söyleşide konuşan Kurmay Albay Ender Kahya’nın eşi Zeynep Uras Kahya ailelerine balyozun iki kere düştüğünü söyleyerek eşinin tutuklu ağabeyi Yavuz Uras’ın da tutuksuz yargılandığını ve her ikisinin de 16 yıl ceza aldığını ifade etti. Zeynep Uras Kahya, “Yargıtay aşamasından çok ümitliydik. Emsal olacaktı. TÜrkiyenin adaletine sürülmüş bir kara lekedir 9 ekim kararı. 3 senedir sesimizi kimse duymuyordu. Yılmaz Özdil sesimizi duyurdu. Kendisine minnettarız. Bu kitabı eşlerimiz değil siz yazdınız” dedi.

“Adam dersteyken nasıl belge yazsın”

Tutuklu Deniz Kurmay Albay Erdinç Altıner’in 9 yaşındaki oğlu Atahan ise konuşmasında “Evde sahte bir delil çıkmış. Ben de ’Baba sen neredeydin de böyle bir yalan attılar sana’ dedim. O da bana ‘Ben o sırada harp okulunda dersteydim. Bunu da kanıtladım’ dedi. Adam dersteyken nasıl belge yazsın” deyince salonda alkış koptu. Atahan “Askerlerimizin yattığı cezaevleri şeref cezaevleridir. Onların hepsi tıpkı babam gibi şerefinden yatmaktadır” dedi.

Söyleşiden sonra Yılmaz Özdil ve kitabı derleyen beş albayın eşi kitapları sırayla imzaladı. Caddebostan ktültür Merkezi’nin içinde kitabı imzalatabilmek için büyük bir izdiham yaşandı, uzun bir kuyruk oluştu. Kitap imzalattırmak için sıraya girenlerden İngilizce öğretmeni Cemre Sert “Asker yakını değiliz ama askerlerimizi canı gönülden destekliyoruz. Yılmaz Özdil’i çok beğenerek takip ediyoruz” dedi.

Bankacı Vuslat Üstün de “Hem destek olmaya hem de Yılmaz Özdil ile tanışabilmek için geldik” derken Gülnar Erkman ise şunları söyledi: “Eşim emekli deniz kurmay albay. Meslektaşlarımıza ve eşlerine tutsaklıklarında bir nebze olsun güzel bir günü yaşatmak için buradayım. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesiyim. Bu kitapların tümünün geliri derneğimize bırakılıyor bu nedenle de buradayım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!