Epilepsiden bunalımdaydı

Güncelleme Tarihi:

Epilepsiden bunalımdaydı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 20:51

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın ölü bulunan oğlu Yavuz Yılmaz bugün son yolculuğuna uğurlanacak. İstanbul Kent Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Yılmaz’ın son dönemde ağırlaşan epilepsi hastalığı nedeniyle ağır stres altında olduğu belirtildi. 38 yaşında hayata veda eden Yavuz Yılmaz’ın eski nişanlısı Neşe Sapmaz, sosyal medya üzerinden duygusal bir paylaşım yaptı.

Haberin Devamı

BEYKOZ’daki villasında önceki gün ölü bulunan Yavuz Yılmaz’ın, İcra Kurulu Üyesi olduğu İstanbul Kent Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından yapılan açıklamada, ilerleyen epilepsi hastalığının komplikasyonları nedeniyle ağır stres altında olduğu belirtildi. İstanbul Kent Üniversitesi’nin internet sitesinden dün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İcra Kurulu üyemiz Sayın Yavuz Yılmaz bir süredir temporal lop epilepsi hastalığından mustarip olup tedavi görmekteydi. Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan, son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı. Bu manevi baskıya dayanamayarak 16 Aralık 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.”

Haberin Devamı

Epilepsi Hasta ve Yakınları Derneği kurucusu ve Başkanı Ebru Öztürk de epilepsi hastalarında toplumdan dışlanmanın yarattığı huzursuzluğa dikkat çekti: “Epilepsi, görünürlüğü olan diğer rahatsızlıklardan farklıdır. Nöbetler röntgen çekildiği anda ortaya çıkmaz. EEG çekimleri beyinden geçen elektrik akımlarını gösterir. Normalde saniyeler içinde 10-15 saniye elektrik geçiyorsa, nöbet esnasında 100 elektrik akımı geçer. O geçişler esnasında da beynin bir bölümüne zarar verirler. İnsanlar sizi ilk kez bir nöbet geçirirken gördüğünde, “Ne oluyor” diye sormaya başlar. Epilepsi hastaları cevap veremiyor veya vermekten çekiniyor. Kişilerin epilepsilerini gizlemeleri toplumdan soyutlanmaları, psikolojik olarak yıkıma götürebiliyor. Bu saklama süreci sonunda da psikolojik huzursuzluk oluyor. İntihar vakaları görebiliyoruz. Toplum da eğitilmeli. Epilepsi nöbeti geçirenlere uyandığında, “Ne oldu?” diye sormak değil, teskin edici “Korkma, şu an buradasın” demek gerekiyor.”

Epilepsiden bunalımdaydı

KANLICA’DA UĞURLANACAK

Yavuz Yılmaz’ın cenazesi, bugün öğle vakti Altunizade’deki Marmara İlahiyat Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca’da toprağa verilecek.

Haberin Devamı

ACISINI PAYLAŞTI

BAŞBAKAN Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın Beykoz’daki evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Saat 10.45 sıralarında Beykoz Konakları’ndaki eve giden Yıldırım’ı, Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz kapıda karşıladı. Evde 20 dakika kalan Yıldırım, çıkışta açıklama yapmadan ayrıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile İstanbul Valisi Vasip Şahin de Mesut ve Berna Yılmaz çiftine taziye ziyaretinde bulundu. Mesut Yılmaz’ı ziyaret eden isimlerden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de çıkışta yaptığı açıklamada, “Çok değerli eski başbakanımızın oğlu ne yazık ki hayatını kaybetti. Allah hiçbir anaya-babaya evlat acısı yaşatmasın. Çok büyük bir acı. Bu acı bütün Türkiye’nin yüreğini yaktı. Başta ailesi olmak üzere dostları, sevenleri, herkese başsağlığı diliyorum” dedi. Bu arada, villanın bahçesine taziye çadırı kuruldu.

 

Haberin Devamı

Epilepsiden bunalımdaydı

SON FOTOĞRAF

38 yaşında hayata veda eden Yavuz Yılmaz’ın eski nişanlısı Neşe Sapmaz, sosyal medya üzerinden duygusal bir paylaşım yaptı. Sapmaz, birlikte bir fotoğraflarını paylaşıp altına ”Ne ben anlatabilirim, ne siz anlayabilirsiniz. Anlatamayacağım kadar çok üzgünüm. “P.S. Bendeki son resmimiz” yazdı. (İHA)

BAKMADAN GEÇME!