EPDK: Ulusal Marker'da ertelemeye gerek yok

Güncelleme Tarihi:

EPDK: Ulusal Markerda ertelemeye gerek yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2007 12:53

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), akaryakıtta Ulusal Marker uygulamasında sorunlar bulunduğu gerekçesiyle, uygulamaya ilişkin cezaların bir yıl ertelenmesini talep ettikleri iddiasını yalanladı. EPDK, “Uygulamanın ertelenmesini gerektirecek hiçbir husus yoktur” açıklamasında bulundu.

EPDK’dan yapılan açıklamada, bazı gazetelerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Petrol Piyasası Kanunu değişikliği görüşmeleri sırasında “EPDK yetkililerince; Ulusal Marker’da sorunlar yaşandığı, bu haliyle uygulanması durumunda akaryakıt dağıtım şirketleri ve bayileri açısından haksız cezaların söz konusu olabileceği yönünde değerlendirmeler yapıldığı ve para ve hapis cezalarının bir yıl ertelenmesinin talep edildiği”nin iddia edildiğine işaret edildi.

EPDK yetkililerine atfedilen bu ifadeler doğru olmadığını kaydedilen açıklamada, Türkiye petrol piyasasında dolaşıma giren akaryakıtın Ulusal Marker ile işaretlenmesinin 1 Ocak 2007 tarihinden bugüne başarıyla uygulandığı ifade edildi. Uygulamanın başarılı bir şekilde ve programlandığı biçimde sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, “Uygulamanın ertelenmesini gerektirecek hiçbir husus olmadığı gibi, Kurumumuz yetkilileri tarafından kanun değişikliğiyle getirilmesi öngörülen para ve hapis cezalarının ertelenmesine yönelik bir beyanat ve talepte bulunulmamıştır” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!