Eniştenin atanmasında ‘torpil’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

Eniştenin atanmasında ‘torpil’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2008 12:52

AKP Hükümetinin, atamalarda ‘liyakat’ten önce ‘sadakat’ aradığı iddialarına bir örnek de Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in akrabası, AKP Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek'in eniştesi Cemal Büyüker oldu. 2003'e kadar Beydağ Halk Eğitim Merkezi Müdürü iken, önce Ödemiş, ardından Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü olan enişte Büyüker'in son terfisi Bakanlık düzeyinde oldu. Büyüker, Milli Eğitim Bakanlığı İşletmeler Dairesi'ne Şube Müdürü olarak atandı.

Haberin Devamı

Cemal Büyüker, 1989- 2003 arasında İzmir'in gelişmemiş ilçelerinden Beydağ'da Halk Eğitim Merkezi Müdürü olarak görev yaptı. Büyüker'in iktidar partisindeki, hükümetteki yakın akrabaları kaderini değiştirdi. Büyüker, 2003 Mart'ta görevden alınan Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Girgin'in yerine getirildi. Girgin, Temmuz 2003'de Danıştay kararıyla iade edilince, Büyüker koltuğunu bırakmak zorunda kaldı. Girgin bir ay sonra yeniden görevden alındı, Mart 2004'de yine mahkeme kararıyla görevine geri döndü. Ama Girgin koltuğunda sadece 21 gün kalabildi.

Girgin'in her defasında mahkemeye başvurup yargı kararıyla dönmesini önlemek, enişte Büyüker'in o koltukta kalmasını sağlamak için bu kez ilginç bir yola başvuruldu. Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamına aynı gün birkaç saat arayla iki atama yapıldı.

Haberin Devamı

Girgin'in görevden alındığı gün, Milli Eğitim Bakanlığı oluruyla vekaleten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yapan Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü Kemalettin Dikici, Ödemiş ilçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Bu atamadan sonra Dikici makamına oturdu, göreve başlama yazısını, ardından da yeniden İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'na görevlendirme yazısını imzalayıp Ödemiş'ten ayrıldı. Bu başlayış ayrılışın ardından MEB, kadrosuyla Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiği Cemal Büyüker'i Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirdi. Büyüker, 3 yıla yakın süre Ödemiş'te kaldı.

Cemal Büyüker, 60'ıncı AKP Hükümeti döneminde yeniden, üstelik Bakanlık düzeyinde terfi aldı. Milli Eğitim Bakanlığı İşletmeler Dairesi'ne Şube Müdürü yapıldı. Büyüker henüz ayrılışını yapmazken, terifisi eğitim camiasının tartışma yarattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!