Enis Sülün ANAP'tan istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Enis Sülün ANAPtan istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2001 16:08

ANAP Tekirdağ Milletvekili Enis Sülün, partisinden istifa etti. Son dönemdeki istifalarla Meclis'teki dördüncü parti konumuna gerileyen ANAP'ın sandalye sayısı 79'a düştü.

Haberin Devamı

ANAP'tan istifa eden Tekirdağ Milletvekili Enis Sülün, ''Günlük hesaplarla geleceği yitirdik. Halkın güvenini yitirdik'' dedi.

ANAP Kontenjanından TBMM İdare Amiri de olan Sülün,  partisinden istifa nedenini anlatmak için düzenlediği basın toplantısında, ANAP'ın bugün geldiği noktanın, ''Özal misyonu''na yakışmadığını öne sürdü.

HALKIN GÃœVENÄ°NÄ° KAYBETTÄ°K

''Günlük hesaplarla geleceği yitirdik. Halkın güvenini kaybettik''diyen Sülün, ''Nerede Özal'ın fertlerin teşebbüs gücünü öne çıkartan anlayışı, nerede bugünkü Anavatan Partisi...? Biz geçmişimizle de tersdüştük. Yani kısacası, bu hükümette ve iktidarda kalabilmek uğruna siyasi ilkelerimizden taviz verdik'' diye konuştu.

Türkiye'nin daha karanlık günlere gittiğini öne süren Sülün, istifasını, ''Kendi adıma, inandığım ilkeler adına bu vebali yüklenmemek için hür irademle karar vermek durumundayım. Ben iktidar ve ikbal peşinde değil, hizmete talibim'' diye açıkladı.

Haberin Devamı

Sülün'ün basın toplantısına katılan Ä°l BaÅŸkanı Adnan Argan, Marmara EreÄŸlisi Ä°lçesi Belediye BaÅŸkanı Ä°brahim Uyan, Yeniçiftlik Beldesi Belediye BaÅŸkanı Lütfü Kurt, Sultanköy Beldesi Belediye BaÅŸkanı Fehmi Duman, ANAP Malkara Ä°lçe BaÅŸkanı Yusuf Eker ve Marmara EreÄŸlisi Ä°lçe BaÅŸkanı Murtaza Dede de ANAP'tan istifa ettiÄŸini açıkladı.Â

Sülün'ün istifasıyla ANAP'ın TBMM'deki sandalye sayısı 79'a düşerken, bağımsızların sayısı 22'ye çıktı. TBMM'deki dağılım şöyle değişti:

DSP 131
MHP127
ANAP79
DYP 82
AKP 52
SP 48
BAÄž.22
BOÅž 9
TOPLAM550


  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!