Enerji Verimliliği Yasası aynen geçti

Güncelleme Tarihi:

Enerji Verimliliği Yasası aynen geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2007 00:00

TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in 5, 7 ve 10. maddelerinin bir kez daha görüşülmesi için iade ettiği Enerji Verimliliği Kanunu aynen kabul edildi.

Kanun, enerjinin üretim, iletim, dağıtım ve tüketim aşamalarında endüstriyel işletmelerde, binalarda, elektrik enerjisi üretim tesislerinde, iletim ve dağıtım şebekelerinde ve ulaşımda enerji verimliliğinin artırılmasının desteklenmesine; toplum genelinde enerji bilincinin geliştirilmesine; yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılmasına yönelik usul ve esasları kapsıyor. Kanuna göre, enerji verimliliği çalışmalarının ülke genelinde ilgili kuruluşlarca etkin olarak yürütülmesi, sonuçlarının izlenmesi ve koordinasyonu amacıyla Enerji Verimliliği Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. Elektrik İşleri Etüt İdaresi (EİE) Genel Müdürlüğü, meslek odalarına ve üniversitelere, uygulamalı eğitim yapabilmeleri ve şirketleri yetkilendirebilmeleri için kurul onayıyla yetki belgesi verecek. Endüstriyel işletmeler, çalışanları arasından enerji yöneticisi görevlendirecek.

16 baraj özel sektöre geçecek

BAŞBAKAN
Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hazırlanan ve İller Bankası’nın yapısını değiştirerek bütün belediyelere su götürme yetkisini DSİ’ye devreden teklif dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasayla hazinenin borçlanması nedeniyle kredi görüşmeleri tamamlanamayan 16 barajın yapımı ve işletimi de özel sektöre devredilecek olan barajlar şunlar: Bayram, Bağlık, Artvin, Gürsöğüt, Kargı, Alpaslan 2, Hakkari, Konaktepe 1-2, Beyhani, Doğanlı, Kaleköy, Çukurca, Eriç, Pervari, Durak ve Mut.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!