Enerji otundan cezayı yedi

Güncelleme Tarihi:

Enerji otundan cezayı yedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2011 00:00

TEKSTİL ticareti yapmak için 15 Temmuz’da geldiği İstanbul’da çantasında Kenya’da kullanımı yasal olan 229 gram Khat (Yemen otu) bitkisi bulunan Kenyalı Miriam Kanana Karraia (31) hakkındaki dava sonuçlandı. Bakırköy 8’inci Ağır Mahkemesi, Ocak 2011’de Türkiye’de uyuşturucu madde kapsamına alınan Khat hakkındaki ilk kararı verdi. Heyet, sanığı, “Uyuşturucu bulundurmak” suçundan 10 ay hapse çarptırıp hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

‘Bizim orda serbest’

Karraia, tutuklu bulunduğu süre gözönünde bulundurularak tahliye edildi. Karraia daha önceki savunmasında “Üzerimde yakalanan bitki ülkemizde serbest olan, benim de kullandığım uyarıcı bir maddedir” demişti. Sanığın avukatı Ali Kemal Atçeken de “Bu bitki Kenya dahil birçok ülkede enerji içecekleri statüsünde olup marketlerde satılmaktadır” dedi.

Abartılı neşe ve taşkınlık veriyor

KHAT, Yemen ve Doğu Afrika’nın yüksek bölgelerinde yetiştirilen Catha Odulis bitkisine verilen yöresel isim. Bitkinin uç kısmındaki körpe yapraklar çiğnenerek kullanılıyor. Khat kullanıldığında abartılı neşe, coşku, taşkınlık, bilinç bozukluğu ve yanılsamaya neden oluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!