En zor anımda sen vardın ben de senin yanındayım

Güncelleme Tarihi:

En zor anımda sen vardın ben de senin yanındayım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2008 00:00

En zor anımda sen vardın ben de senin yanındayımTürkiye'de son yıllarda oluşan ortama ilişkin eleştirel yaklaşımını sürdüreceğini belirten piyanist Fazıl Say, "Uçurumun kenarına itilmişlik hissediyorum. Bunun mücadelesini vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Halen Paris’te bulunan Say, TCK’nın 301’inci maddesinin kaldırılması yönünde ilk imzayı kendisinin attığını vurgulayıp, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un, kendisini ziyaret ederek, "Sen benim hayatımın en zor gününde yanımda oldun ve o imzayı çaktın. Ben de senin yanındayım" dediğini söyledi.

Orhan Pamuk ile ortak bir proje düşündüklerini belirten ünlü piyanist, projenin gerçeğe dönüşmesi halinde 2009 yılı Mart ayında, Fransa’nın başkenti Paris’teki ünlü Champs-Elysees Konser Salonu’nda birlikte sahneye çıkacaklarını açıkladı. Say, bu konserde Orhan Pamuk’un ’İstanbul’ adlı kitabından pasajlar okuyacağını, kendisinin de piyanosuyla Pamuk’a eşlik ederek, İstanbul’u doğaçlama yorumlayacağını söyledi.

Türkiye’deki Kürt sorununun da ’canını yaktığını’ anlatan Fazıl Say, "Bir Türk sanatçının, Kürt sorununa da eğilmesi lazım" dedi. Doğu ile Güneydoğu’da çok sayıda konser verdiğini belirten Fazıl Say, "Ancak özellikle de Diyarbakır, büyük sorunlar yaşıyor. İstanbul- Diyarbakır uçağı 1 saat 45 dakika. Ama biz sanatçılar, oraya ulaşamıyoruz. Devletin ön ayak olması lazım" diye konuştu.
Erhun GEYİSİ/PARİS,(DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!