En ünlü sirtaki

Güncelleme Tarihi:

En ünlü sirtaki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Macar Devlet Balesi tarafından bale gösterisi olarak sahneye uyarlanan Nicos Kazancakis'in ünlü eseri ‘‘Zorba'', Genç Pamukbank Sanat Etkinlikleri çerçevesinde 5-9 Eylül tarihleri arasında Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sergilenecek.

1964 yılında Michael Cacoyannis tarafından beyazperdeye uyarlanan ve başrollerini Anthony Quinn, Alan Bates, Irene Papas ve Lila Kedrova'nın oynadığı ‘‘Zorba'', özellikle ünlü Yunan besteci Mikis Theodorakis'in unutulmaz müziğiyle hafızalarda yer etmişti.

İki perdelik ‘‘Zorba'' balesinde de Theodorakis'in bestesi mezzo soprano Bernadett Wiedemann ile beraber 45 kişilik Macar Devlet Korosu ve 6 kişilik Sirtos Buzuki Orkestrası tarafından seslendirilecek. Gyula Harangozo'nun yönettiği, Gabor Kevehazi'nin uyarladığı ve koreografisini yaptığı eserde Zorba rolünde Gabor Kevehazi/György Szakaly, Bubulina rolünde Ildiko Pongor /Katalin Volf, Yazar rolünde Zoltan Nagy Jr./Sandor Turi, Dul Kadın rolünde Katalin Hagai/Krisztina Vegh dönüşümlü olarak oynuyor. Eserin koro şefi Matyas Antal.

8 Eylül'deki gösteri için biletler, Vakkorama Akmerkez, Suadiye, Taksim mağazalarında ve D&R Erenköy, Etiler ve Nişantaşı mağazalarında satışa sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!