En sevdiği operayla anılacak

Güncelleme Tarihi:

En sevdiği operayla anılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2005 09:26

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 67. yıldönümü olan bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerde törenlerle anılacak.

Haberin Devamı

Ankara'daki ilk tören bu sabah Anıtkabir'de düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığındaki devlet erkanı, Ulu Önder'in 67 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te Anıtkabir'e çelenk koyarak, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

Aynı anda tüm yurtta sirenler çalacak, bayraklar yarıya indirilecek ve saygı duruşunda bulunulacak.

Anıtkabir, devlet töreninin ardından, vatandaşların ziyaretine açılacak.

Atatürk, askeri ataşe olarak genç yaşta gittiği Bulgaristan'da sevdiği, her bölümünü erbere bildiği ve kimi zaman gözyaşları içinde dinlediği "Tosca" operası eşliğinde anılacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi, ulu önder için en sevdiği operanın konser versiyonunu seslendirecek.  Orkestrayı Bujor Hoinic'in yöneteceği konserde, ADOB Korosu, Şef Emil Minev'in yönetiminde sahne alacak. Baş karakter “Florica Tosca”yı Nilgün Akkerman'ın seslendireceği konserde, İhsan Ekber, Mithat Karakelle, Suat Arıkan, Sabri Karabudak, Cem Akyüz ve Levent Akev izleyici karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı “Atatürk Döneminde Türkiye'nin Dış İlişkileri” konulu açık oturum, 10 Kasım'da saat 10.00'da Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı'nda başlayacak.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural'ın yöneteceği açık oturumda Emekli Büyükelçi Bilal Şimşir, ”Atatürk'ün Dışişleri Bakanlığı'nı Yapılandırması”, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Saray, “Atatürk Döneminde Türkiye-Sovyetler Birliği İlişkileri” ve Prof.Dr. Ahmet Mumcu da ”Atatürk'ün Barışçı Yönetim Anlayışını Avrupa'ya Taşıması” konu başlıklarıyla görüşlerini dile getirecekler.

İstanbul'un Bakırköy Belediyesi sınırları içindeki 30 devlet, 10 özel ve 5 azınlık ilköğretim okulundan öğrencilerin katıldığı “Bugün Atatürk Yaşasa idi Ondan ne İsterdiniz?” kampanyasında görüşlerini birer mektupla dile getiren minikler, bugün Başkent'in konuğu olacaklar. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve her yaştan Cumhuriyet çocukları, “Cumhuriyet Treni” ile geldikleri Ankara'da bugün saat 14.00'te mektuplarını Ata'ya sunacaklar. ANKARA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!