En iyi uçan fotoğraflar

Güncelleme Tarihi:

En iyi uçan fotoğraflar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

SİVİL VE ASKERİ UÇUŞ DOSTLUĞU

Akrobasi şampiyonlarının uçağı Extra ters dönmüş, F-14 savaş uçağı ile kolda uçuyor. Yerden oldukça yüksekte iki pilotun müthiş selamlaşması fotoğrafçı Brian Oliver'in kamerasında ölümsüzleşti. Yayınlanmaya değer bulunan fotoğraf genel dalda ödül aldı.

EN İYİNİN EN İYİSİ

Yarışmada en iyinin en iyisi (best of the best) diye sınıflandırılan birincilik ödülünü İsrailli Amir Modan aldı. Modan'ın fotoğrafında İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı AH-64 Apache helikopteri, çöl üzerinde bir yaz akşamı ay siluetinin önünde uçuyor. Amir Modan İsrail Hava Kuvvetleri Dergisi'nin baş fotoğrafçısı. Yayınlanmış bir çok fotoğrafı var. Modan ayrıca Kudüs'teki Bezalel Sanat Akademisi'nde fotoğraf üzerine eğitim görüyor.

HERKES YOLUNA

Soldaki fotoğraf Los Angeles Uluslararası Havalimanı’nda çekildi. Continental Micronesia Havayolları’nın DC-10 tipi uçağı pistten kalkarken All Nippon Havayolları’nın Boeing 747-400 uçağı ise inişini tamamlamış terminale gidiyor. Tony Owen'in çektiği fotoğraf, sivil havacılık dalında yılın fotoğrafları arasında yer aldı. Aslında bir uçak teknisyeni olan Owen, boş zamanlarında sürekli fotoğraf çekiyor. Daha önceki yıllarda da ödül kazandı.

ZOR İŞ

Hava fotoğrafçılığı bir uzmanlık işi. İşte onlardan biri Robert W. Ferguson, Boeing'in Mesa Arizona Tesisleri'nde Fotoğraf Bölüm Müdürü. Boeing için kataloglar hazırlayan Ferguson, 4 yıldır bu şirkette çalışıyor. Nikon tarafından 1997'de yılın fotoğrafçısı seçilen Ferguson'un eserleri sık sık havacılık dergilerine kapak oluyor.

SİVİL HAVACILIK DALI

Başlangıç eğitim uçağı CH-701, köpekbalığı ağzı ile havada geziniyor. Üzerindeki desen, fotoğrafın ödül kazanmasına yardımcı olmuş. (Solda) Sivil dalda ödül alan bu fotoğrafta ise bir MD600N helikopteri çöl semalarında uçuyor. Gün batımında objektife yakalanıyor. Güneşin gücünü kaybetmeye başlayan ışıkları ve çölden yansıma hepsi usta fotoğrafçının objektifinden süzülüp birleşmiş.

Yarışma sonuçları KOKPİT’te

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!