En iddialı mobilya fuarı Zow Schengen’e takıldı, bize geldi

Güncelleme Tarihi:

En iddialı mobilya fuarı Zow Schengen’e takıldı, bize geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2007 00:00

Almanya, İtalya, İspanya, Çin ve Rusya’da düzenlenen dünyanın en iddialı mobilya endüstrisi fuarı Zow, 31 Ocak’ta ilk kez İstanbul’da açılacak.

Zow’un sahibi Survey Marketing Consulting GmbH’nin başkanı Peter H. Meyer’in bu kararında; Suriye, İran ve Iraklı işadamlarının Schengen vizesi engeli yüzünden Avrupa’daki fuarlara ulaşamaması büyük etken oldu.

AVRUPA Birliği’nin (AB) uyguladığı katı vize kuralları ilk kez Türkiye’nin yararına bir sonuç doğurdu. Almanya, İtalya, İspanya, Çin ve Rusya’da düzenlenen dünyanın en iddialı mobilya endüstrisi fuarı Zow, ’shengen’ yüzünden 31 Ocak’ta ilk kez İstanbul’da açılacak. Zow’un sahibi Survey Marketing Consulting GmbH’nin (Survey) başkanı Peter H. Meyer’in bu kararında; Suriye, İran ve Iraklı işadamlarının Schengen vizesi engeli yüzünden Avrupa’daki fuarlara ulaşamaması büyük etken oldu. Survey Türkiye Genel Müdürü Süleyman Durdu, "Türkiye mobilya sanayisinde İtalya’dan sonra en iddialı ülke konumuna geldi. Peter H. Meyer, İstanbul’da Zow düzenleme kararı alırken elbette öncelikle bunu dikkate aldı. Ayrıca Türkiye aynı zamanda Orta Doğu’ya açılan en önemli kapı ve başta Suriye, İran ve Iraklı işadamlarının Avrupa’daki Zow fuarlarına katılımcı ve ziyaretçi olarak gidebilmeleri büyük problem. Schengen vizesi almakta çok fazla sorun yaşanıyor. Bu bölgelerin işadamları İstanbul’da Zow’a çok daha rahat ulaşabilecek. İstanbul’da Zow düzenlememizde bu da önemli etken oldu" dedi.

GEREKÇESİZ VİZE VERMİYORLAR: Survey Genel Müdürü Süleyman Durdu, Türk işadamlarının bile Schengen vizesi almakta zaman zaman sıkıntılar yaşadığını hatırlatarak, "Bu durum Orta Doğulu işadamları için çok daha kötü. İran, Irak ve Suriye vatandaşı bir işadamı Avrupa’daki fuara gitmek istiyor ama gerekçesiz olarak vize verilmeyebiliyor. Biz de Avrupa’yı Türkiye’ye getirirsek hem Türkiye’nin potansiyelini değerlendirmiş oluruz hem de ’bölge ülkelerinden çok önemli katılım imkanı sağlarız’ diye düşündük. İlk fuarımız 31 Ocak 3 Şubat 2008’de İDTM A.Ş. hollerinde yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alanda olacak" dedi.

200 FİRMA KATILACAK: Survey Türkiye Pazarlama Müdürü Sinan Karahanoğlu da şu ana kadar fuara 150 katılımcı firmanın müracaat ettiğini bu rakamın 200’e çıkmasını beklediklerini söyledi. Karahanoğlu, "Almanya’daki fuara 850 firma katılıyor. Bizim firmalarımız da genellikle Almanya ve İtalya’daki fuarlara katılıyorlar. Şimdi Zow’u onların da ayağına getirdik. Avrupa’nın en iyi markaları da İstanbul fuarına katılıyor. Çok yararlı ve karlı bir buluşma olacak" dedi. Sinan Karahanoğlu, İstanbul’da bir sonraki Zow fuarının ise, İDTM A.Ş.’nin fuar alanlarındaki hukuki problemler nedeniyle CNR Fuarcılık fuar alanında yapılacağını belirtti. Zow’un İstanbul’da da yapılacak olmasını Türkiye Orman Ürünleri İhracatçıları ve Sanayicileri Derneği, Mutfak ve Banyo Mobilyası Sanayici ve İthalatçıları Derneği, Mobilya Sanayi ve İşadamları Derneği, Mobilya Sanayicileri Derneği gibi sektörel kuruluşlar da büyük memnuniyetle karşıladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!