En gözde öğretmenler

Güncelleme Tarihi:

En gözde öğretmenler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2001 00:00


Haberin Devamı

Cinsellik dersine büyük ilgi

ORTAÖĞRETİM öğrencilerine cinsel eğitim dersi verecek öğretmenleri yetiştirmek amacıyla eğitim fakültelerinde okutulan ‘Cinsel Sağlık Bilgileri Eğitimi’ kitabı yoğun ilgi üzerine 2'nci baskıyı yaptı. Eğitim Fakülteleri'nde bu dersi alarak mezun olan 200 kişi, şu anda Cinsellik Öğretmeni olarak görev yapıyor. Bu öğretim yılı sonunda cinsellik dersi alan 300 öğretmen adayı daha mezun olacak.

İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı'nın İstanbul Üniversitesi Kadın ve Çocuk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Birimi'yle birlikte hazırlanan ‘‘Cinsel Sağlık Bilgileri Eğitimi’’, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Sağlık Bakanlığı'nca da destekleniyor.

EĞİTİM YAYGINLAŞIYOR

1997 yılında başlayan ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, İzmir 9 Eylül Buca Eğitim Fakültesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi'nde yapılan cinsel eğitim dersinin kapsamı da genişletildi. Bu arada Trakya Üniversitesi Edirne Eğitim Fakültesi, Kocaeli Üniversi Eğitim Fakültesi, Florance Nihghtingale Hemşirelik Yüksekokulu ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde cinsel eğitim dersi verileceği için ilk basılan 1000 adet kitaba ek olarak 1500 adet daha piyasaya sürüldü.

İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı Genel Müdürü Dr. Demet Güral, ‘‘Amaç, tüm eğitim fakültelerinde cinsel eğitimin ders olarak okutulmasını sağlamak. Buradan yetişecek öğretmenler ilköğretim ve lisedeki çocuklara bilinçli olarak bu dersi verecekler’’ dedi.

200 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Eğitim fakültelerinde bugüne kadar 200 öğrencinin cinsel eğitim dersi alarak mezun olduğunu ve şimdi öğretmenlik yaptığını söyleyen Güral, ikinci yarıyıl sonunda cinsel eğitim dersi alan 300 öğretmen adayının hazır olacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!