En çok ‘Aşk’ı dinlediler

Güncelleme Tarihi:

En çok ‘Aşk’ı dinlediler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2012 00:00

Haberin Devamı

GÖRME engelli kullanıcılara ücretsiz olarak ev telefonları üzerinden sesli kitap dinleme imkanı veren ‘Telefon Kütüphanesi’nde yazar Elif Şafak’ın ‘Aşk’ adlı romanı, 200’den fazla sesli kitap arasında en çok dinlenilen kitap oldu.
Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle görme engellilerin bilgiye erişimi için geliştirilen ‘Telefon Kütüphanesi Projesi’ 2011 Aralık ayından itibaren Türkiye’nin dört bir yanından 38 bin 566 kez arandı. Ayrıca, Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt da, projeye öncülük etmek amacıyla, çocuk masalları seslendireceğini açıkladı.

Sevgi Gönül Tiyatro Günleri başlıyor

KOÇ Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından düzenlenen 11. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri, 17-27 Nisan tarihleri arasında, Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampusu’nda gerçekleşecek. Koç Oyuncuları’nın sahneleyeceği ‘Çöpçatan’ adlı oyunun yanı sıra, farklı üniversiteler de oyunlarıyla festivalde sahne alacak. Festival kapsamında, tiyatro sezonunda bu yıl oldukça ilgi gören ve Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sergilenen ‘Sonbaharı Beklerken’ adlı oyun ile Aysa Prodüksiyon tarafından sahnelenen ‘Cam’
adlı oyun da seyircilerle buluşacak. Toplam
dokuz ayrı oyunun sahneleneceği buluşmada, söyleşi ve atölye çalışmaları da gerçekleşecek. www.tiyatrogunleri.com

Haberin Devamı

Necatigil Şiir Ödülü Eray Canberk’in

ŞAİR Behçet Necatigil anısına 1980 yılından bu yana ailesi tarafından düzenlenen Necatigil Şiir Ödülü, bu yıl ‘Kent Kırgını’ adlı kitabı ile Eray Canberk’e verildi. Doğan Hızlan başkanlığında Cevat Çapan, Refik Durbaş, Turgay Fişekçi, Mehmet Taner, Tahsin Yücel ve Selma Necatigil’den oluşan seçiciler kurulu ödül gerekçesini şöyle açıkladı: “Kendi köşesinde şiirinin kozasını ören Eray Canberk, 60 kuşağının önemli şairlerindendir. Kitabının adı ve içeriği Behçet Necatigil’in şiirine denk düşmektedir. Bu ödülle Eray Canberk’in 50 yıllık birikiminin de değerlendirilmesi öngörülmüştür.”  Berk’e ödülü 16 Nisan Pazartesi günü saat 18.00’de, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı’nın Feriye tesislerinde verilecek.

Haberin Devamı

Londra’da fuar bayrağını Hakan Günday devralacak

TÜRK edebiyatının öne çıkan yeni kuşak yazarlarından romancı Hakan Günday, 16-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Londra Kitap Fuarı’na davet edildi. Bu yıl fuarın odak ülkesi olan Çin, fuar sonunda bayrağı gelecek yılın odak ülkesi Türkiye’ye devredecek. Fuarın kapanış konuşmalarını da Tie Ning ile Hakan Günday yapacak. Günday, 18 Nisan’da Londra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin de konuğu olacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, British Council ve Londra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin ortaklaşa düzenledikleri organizasyonda Hakan Günday, Türk ve yabancı okurlarla edebiyat üzerine kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirecek. Genç yazar son romanı Az’ı tanıtacak ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

Haberin Devamı

İstanbul’da Balkan havası
BALKAN punk müziğinin öncüsü ‘Zdob şi Zdub’ ilk kez İstanbullu müziksiverlerle buluşuyor. Romanya Kültür Merkezi sponsorluğuyla Shaman tarafından düzenlenen Urban Balkan–Romanian Vibes etkinliklerinin ikinci organizasyonu olan konser 13 Nisan Cuma günü saat 22.00’da Roxy’de gerçekleştirilecek. Eurovision Şarkı Yarışması’nda 2005 ve 2011 yıllarında ülkeleri Moldova’yı temsil eden ‘Zdob şi Zdub’, Romanya ve Moldova ezgilerini funk, punk, ska ve hip-hop ile harmanlayarak adını tüm dünyaya duyurdu. www.roxy.com.tr

Antalya Cam Piramit’te takı fuarı başlıyor

SEREKS Fuarcılık tarafından 15 yıldan bu yana aralıksız düzenlenen ‘Expo Silver Antalya Gümüş, Takı ve Saat Fuarı’ gümüş ve saat sektörünün önde gelenlerini 12-16 Nisan tarihleri arasında Antalya Cam Piramit Fuar Merkezi’nde 16’ncı kez bir araya getirecek. Antalya’da her yıl Nisan ayında organize edilen Gold Antalya Fuarı iki yıldır artık ismini de değiştirerek, ‘Expo Silver Antalya Gümüş, Takı ve Saat Fuarı’ adı altında bu yıl 12-16 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açacak.
İlk ve tek gümüş fuarı
Sereks Fuarcılık Genel Koordinatörü Faruk Aşık, ‘Expo Silver Antalya Gümüş, Takı ve Saat Fuarı’nın dünyanın ilk ve tek gümüş takı fuarı olduğunu belirterek, her yıl büyüyen fuarın, bu yıl gümüş takı sektörünün geldiği en üst boyutu göstereceğini söyledi. Gümüş ve saat sektörünün önde gelen 80’in üzerinde markasının katılımının gerçekleşeceği fuara, başta Antalya olmak üzere, çevre illerden çok sayıda gümüş ve saat toptancılarının  ziyaretçi olarak katılması bekleniyor.
ANTALYA, (DHA)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!