En büyük limana üç dinin ibadethanesi

Güncelleme Tarihi:

En büyük limana üç dinin ibadethanesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 20:35

Tekirdağ’daki Türkiye’nin en büyük limanı olan Asyaport’a üç semavi dinin ibadethanleri inşa edildi. Amaç, hoşgörü iklimini hayata geçirmek.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ’daki Türkiye’nin en büyüğü olan Asyaport Limanı’nda üç semavi dinin ibadethaneleri orijinallerine uygun olarak inşa edilip hizmete sokuldu. Avrupa’nın da en büyük 10 limanı arasında bulunan Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, dünyada bir ilki gerçekleştirip, liman alanı içine 3 semavi dinin ibadethanesi cami, şapel ve havra inşa ederek, hoşgörü iklimini hayata geçirdiklerini söyledi.

Asyaport İş Geliştirme Sağlık, Çevre ve Kalite Müdürü, Gülcan Güler Doğanuz ise şunları söyledi: “Bu ibadethaneleri yapma maksadımız, üç semavi dini bir araya getirmek ve hoşgörüler çerçevesinde dünyaya örnek bir davranış sergilemek. Ayrıca gemilerle yurt dışından gelen yabancı misafirlerimiz bu ibadethanelerde kendi inançlarına göre ibadetlerini de yapıyorlar” dedi. İbadethanelerin önüne İspanya’dan getirilen 500 yıllık zeytin ağacı barışın simgesi olarak dikildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!