En büyük bayramda büyükler küs

Güncelleme Tarihi:

En büyük bayramda büyükler küs
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2009 10:35

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı TBMM Başkanı Köksal Toptan ve beraberindeki heyetin Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı. Ancak Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Baykal ve MHP Lideri Bahçeli'nin aralarındaki siyasi gerilimi törene yansıtmaları dikkatlerden kaçmadı. Liderler çocukların ve ülkenin en büyük bayramında birbirlerinin suratına bile bakmadı.

Haberin Devamı



TÖRENLERDEN FOTOĞRAFLAR

TBMM Başkanı Köksal Toptan ve beraberindeki  devlet protokolü, Anıtkabir'i ziyaret etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de tören  düzenlendi.

Törene TBMM Başkanı Toptan'ın yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli, Bakanlar Kurulu üyeleri ve çok sayıda milletvekili katıldı. Ancak liderler tören sırasında birbirlerinden uzak durdu ve hiç konuşmadı. Siyasilerin aralarındaki gerilimi, çocukların en mutlu gününe yansıtması dikkati çekti. 

KÜSLÜK BİRİNCİ MECLİS'E DE YANSIDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Birinci Büyük Millet Meclisinde tören düzenlendi. Törene Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Deniz Baykal katılmadı. Geçen seneki törene katılan, o zamanlarda da aralarında ciddi siyasi gerginlik bulunan Erdoğan ve Baykal zoraki de olsa tokalaşmış, töreni birlikte izlemişlerdi.

Toptan, üzerinde “TBMM Başkanı” yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden  oluşan çelengi Atatürk'ün mozolesine koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının  ardından İstiklal Marşı okundu.

VAN´DA DTP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI İLK RESMİ TÖRENE KATILMADI http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/nisan7.jpg

Haberin Devamı

Van'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan çelenk koyma törenine, DTP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya katılmadı. Törende belediyenin ismi okunmazken, protokolün arkasına bırakılan belediye çelenginin başında da 2 zabıta memuru tören sonuna kadar bekledi.

Törenler sabah saat 09.00'da Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Törene Vali Özdemir Çakacak, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Memduh Akbilen, resmi kurum amirleri ve sivil toplum örgütleri katılırken, DTP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya katılmadı. Valilik çelenginin bırakılmasının ardından sunumda belediyenin ismi okunmazken, belediyeye ait çelenk protokolün arka tarafına götürüldü. Tören sonuna kadar protokolün arkasında bekleyen çelengin başında 2 zabıta memuru da nöbet tuttu.

İzmir Barosu, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı´na çelenk koyma programında protokoldeki sırasının genelge ile 6´dan 13´e alınmasına tepki gösterdi. Çelengini tören sonunda koyan İzmir Baro Başkanı Özdemir Sökmen, ``Protokol meraklısı değiliz ancak hukuka görülen bu revayı kabul etmiyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

TBMM BAŞKANI 23 NİSAN KUTLAMALARINI KABUL ETTİ

Meclis Başkanı Köksal Toptan, Birinci Büyük Millet Meclisi’ndeki törenin ardından, TBMM Tören salonunda kutlamaları kabul etti. Törene, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları katılırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tokalaştılar ancak sohbet etmeden tören saatinin başlamasını beklediler.

TBMM’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM’de ikinci  tören Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın kutlamaları kabul etmesiyle başladı.

Törene Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Kuvvet Komutanları, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kabine üyeleri, MHP Lideri Devlet Bahçeli, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, yüksek yargı organlarının temsilcileri, milletvekilleri katıldı.

SOĞUK KUTLAMA

Haberin Devamı

Törene zamanından önce gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile tokalaştıktan sonra sohbet etmeden törenin başlamasını beklediler. Baykal ise Başbuğ ile tokalaşırken, Erdoğan’a başıyla selam vermeyi tercih etti. Erdoğan, Başbuğ ve Baykal yaklaşık 10 dakika yerlerinde hiç sohbet etmeden Toptan’ı beklediler.

DAVETLİLER ERKEN GELDİ

Törene davetlilerin erken gelmesi dikkat çekti. Törene ilk gelenler arasında YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt dikkat çekti. Özcan, protokolde kendisi için ayrılan yerde tek başına bekledi.

MAKAMIMA OTURACAK CESARETLİ KİMSE ÇIKMADI

Haberin Devamı

Bu arada törene ilk gelen kabine üyesi Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin oldu. Şahin’i etrafına bakınırken gören gazeteciler merakla, “Sayın Bakan birini mi arıyorsunuz?” diye sordular.

Şahin, “Evet yine çok erken geldim. Sabah birinci Meclis’e de en erken ben gitmiştim. Etrafıma bakındım hiç bakan arkadaş göremedim. Neyse sonra Cemil Bey ile Zafer Bey geldi de yalnızlıktan kurtuldum. Şimdi de etrafıma bakıyorum benden başka bakan yok. Ben de tek başıma protokol yerine gitmek istemiyorum” diye karşılık verdi.

Tören salonuna gelen ikinci kabine üyesi ise Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan oldu. Şahin, Çağlayan’ın giydiği kıyafete bakarak, “Yine iki cebi olan bir ceket giymişsin” demesi üzerine gazeteciler, “İkinci cep olunca ne oluyor deyince” Bakan Şahin, “Zafer Bey hep çeketlerinde ikinci cebi olan kıyafetler giyiniyor. Cemil Bey de (Cemil Çiçek) bir gün genelde bu takımları işadamlarının giydiğini ve cep telefonu taşımak için tercih edildiğini söyledi. Ben de nihayet ceketlere ikinci cebin niye koyulduğunu öğrenmiş oldum” dedi.

Haberin Devamı

Bu arada gazetecilerle sohbet devam ederken, Adalet Bakanlığı’nın koltuğuna 23 Nisan’da öğencinin oturulmadığı söylendi. Bakan Şahin’de gazetecilere “Adalet Bakanlığında böyle bir gelenek yok ama sizden kim oturmak ister benim koltuğuma” diye sorunca, gazeteciler de, “Böyle bir zaman da oturmak istemeyiz” sözleri üzerine Şahin, “Anlaşılan benim koltuğuna oturmaya kimse cesaret edemedi” dedi.

Bakan Şahin kabine değişikliği ile ilgili soruları ise yanıtsız bıraktı.

Kutlamaların ardından, Başbakan Erdoğan, Baykal ve Bahçeli, “Ermenistan” ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

TAKSİM'DE OLMAM DOĞRU OLMAZ

Şahin, "Siz cebinizde devamlı ne taşıyorsunuz" diye soran bir gazeteciye, "Avukatlığım döneminde hep küçük bir defter taşırdım. Duruşma  günleri yazılı olurdu. Şimdi bakalım ne var" diyerek cebinden 7-8 tane not kağıdı çıkardı ve "Burada 1 aylık programım yazılı" dedi.

Bir gazetecinin, "Manşetlik randevu var mı? notlarınız arasında, mesala Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'le randevunuz var mı?" sorusu gülüşmelere yol açtı. Şahin "Hayır ben hiç o tür ilişkilere de girmem ve görüşmem" dedi.

Bir gazetecinin, "Sizin 1 Mayıs programınızı biliyorum. Taksim'de olacaksınız" sözleri üzerine, "Doğru olmaz. Ben Adalet Bakanı olarak orada yer alırsam yanlış anlaşılır. Sonra da olaylar çıkıp da dava açılırsa Adalet Bakanı da oradaydı taraftı derler" diye konuştu.

ÇOCUK BAYRAMINDA PROTOKOL KRİZİ

Dünyada çocukların sahip olduğu tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları İzmir´de coşkuyla başladı. Ancak İzmir Barosu, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı´na çelenk koyma programında protokoldeki sırasının genelge ile 6´dan 13´e alınmasına tepki gösterdi. Çelengini tören sonunda koyan İzmir Baro Başkanı Özdemir Sökmen, ``Protokol meraklısı değiliz ancak hukuka görülen bu revayı kabul etmiyoruz'' dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı´na çelenk sunma töreni ile başladı. Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç ve çocuk Vali Merve Bodugöz, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve çocuk Orgeneral Efe Elmasoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve çocuk Başkan Bahar Yılmaz´ın yanısıra eski İzmir milletvekilleri CHP´li Türkan Miçooğulları, Muharrem Toprak, siyasi partilerin il başkanları, üniversite rektörleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Çelenk koyma törenlerinde yaşanan protokol krizi, bayrama gölge düşürdü. Sunucunun adları anons etmesiyle Anıt´a çelenk koyup, saygı selamında bulunulan programda sunucu, ``İzmir Baro Başkanlığı'' dediğinde Baro yönetim kurulu, harekete geçmedi. Adları ikinci kez anons edildiğinde de Başkan Özdemir Sökmen bulunduğu yerden bağırarak, ``Biz çelengimizi tören sonunda koyacağız'' dedi. Tören İzmir Valisi Cahit Kıraç´ın Anıt Şeref Defteri´ni imzalaması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunması ile sona erdi. 19 MAYIS STADI’NDA TÖREN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle Ankara 19 Mayıs Stadı’nda düzenlenen tören başladı.

Törene Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile diğer ilgililer, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

İstiklal marşının söylenmesiyle başlayan törende çocuk korolarının ardından öğrenci andı okundu. Milli Eğitim Bakanı Çelik, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, çocukların 23 Nisan Bayramını kutladı, çocuk bayramının dünya barışı üzerindeki önemine dikkati çekti. Eğitim camiası olarak, yollarına devam edeceklerini vurgulayan Çelik, 23 Nisan’ın iki özelliği olduğunu söyledi. 23 Nisan’ın milli egemenlik ve yeryüzünde çocuklara armağan edilen tek bayram olduğuna işaret eden Çelik, “Millet iradesi Meclis tarafından temsil edilmektedir. Ne yazık ki milletin iradesine zaman zaman müdahale edilmiştir. Ancak demokrasimiz yoluna devam etmektedir” dedi.

Çelik’in konuşmasının ardından tören geçişi ve öğrencilerin gösterilerini sunmasıyla tören devam ediyor.

AYDIN
       
Aydın'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, Atatürk Anıtı'na  çelenklerin konulması saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın  okunmasıyla başladı.

Kutlamalar daha sonra ilköğretim okullarının katılımıyla Adnan Menderes  Stadı'nda düzenlenen törenle devam etti.

ŞANLIURFA
       
Şanlıurfa'da tören programı, Vali Yusuf Yavaşcan, Belediye Başkanı Ahmet  Eşref Fakıbaba ve 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul ile diğer  yetkililerin Vilayet önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

11 Nisan Stadyumu'nda devam eden törende, Vali Yavaşcan, Belediye Başkanı  Fakıbaba ve 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kurul, askeri araçla törene  katılan çocukların bayramını kutladı.

DÜZCE
       
Düzce'de Anıt Park Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla  başlayan törenler, havanın yağışlı olması nedeniyle Düzce 18 Temmuz Spor  Salonu'nda devam etti.

Buradaki törenlere, Vali Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay  Sabahattin Toprak, Belediye Başkanı İsmail Bayram, il müdürleri, öğrenciler ve  vatandaşlar katıldı.

RİZE
       
Rize'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla  başlayan kutlamalar, Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilen etkinliklerle devam  etti.

Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Garnizon Komutanı Albay Erol Çelik ve  Belediye Başkanı Halil Bakırcı, buradaki törende halkı ve öğrencileri  selamlayarak bayramlarını kutladı.
     
ORDU
       
Ordu'daki kutlamalarda Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'na  çelenklerin konulmasının ardından törenlere 19 Eylül Stadı'nda devam edildi.

Burada Vali Ali Kaban, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Celal Çürek ve  Belediye Başkanı Seyit Torun halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

AMASYA
       
Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan  sonra kutlamalara 12 Haziran Stadı'nda devam edildi.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa  Canatan ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir vatandaşların bayramını kutlamasının  ardından geçit merasimi ve gösterilerle törenlere devam edildi.
 
SİNOP
       
Sinop'ta ise kutlamalar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk  konularak başlandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Şehir Stadı'ndaki törenlerin ertelenmesi  üzerine etkinliklere Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu'nda devam edildi.
   
23 Nisan dolayısıyla siyasiler mesaj yayımladı. İşte siyasilerin mesajları   

CUMHURBAŞKANI GÜL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milli iradenin tecelligahı, demokratik rejimin kalbi, tüm
sorunların çözüm merkezi olduğunu belirterek, “Türkiye tüm sorunlarını derinliğine tartışarak, demokrasi ve hukukun üstünlüğü çerçevesi içerisinde aşacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır” dedi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

23 Nisan 1920 tarihinin, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olduğunu vurgulayan Erdoğan, “milli egemenlik” kavramının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesi olduğunu belirtti.

TBMM BAŞKANI TOPTAN

TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM'nin, bundan sonra da Cumhuriyetin 100. yıl vizyonuna yakışır önemli hizmetler yapacağını ve demokrasinin daha da kökleşmesinde en büyük güç kaynağı olacağını bildirdi.

Toptan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milli iradenin hayat bulduğu TBMM'nin açılışının 89. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirten Toptan, “TBMM, 89 yıl önce bugün açılarak, milli mücadelemizi başarıya ulaştırmış ve milletimizin başının eğdirilemeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir” dedi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AFİŞ

Genelkurmay Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 5 afiş hazırlattı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki afişlerde, Atatürk ve çocuklara ait fotoğraflar bulunuyor.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gölbaşı Erken Başarı İlköğretim Okulu öğrencilerini makamında kabul eden Gökçek, koltuğunu Can Ildız adlı öğrenciye bıraktı.

BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, “TBMM'nin bugün de demokrasinin, milli bağımsızlığın, devletin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınların sarsılmaz güvencesi olduğunu” belirtti.

Topçu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, TBMM'nin milli iradenin kalesi olduğunu vurguladı.
Bu kalenin korunması ve güçlendirilmesinin Türk milletinin hürriyet ve istiklaline olan sadakat ve inancının bir gereği olduğunu belirten Topçu, mesajında şunları kaydetti:

“TBMM, bugün de demokrasimizin, milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınlarımızın sarsılmaz güvencesidir."

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI KONCUK

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkı sağladığını belirtti.

Koncuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'nin 89. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağını anımsattı.

DSP GENEL BAŞKAN VEKİLİ SAFFET BAŞARAN

DSP Genel Başkan Vekili Saffet Başaran, “en zor koşullarda bile ülkenin ve ulusun kurtuluşu için eşsiz zaferler kazanan TBMM'nin, ulusal egemenliğin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temel güvencesi olduğunu” bildirdi.

Başaran, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, çocukların uygarlığın tüm olanaklarından yararlanılarak en iyi biçimde yetişmesi için gösterilen çabaların aydınlık yarınların kurulmasıyla eşdeğer olduğunu vurguladı.

GALATASARAY KULÜBÜ, KUTLAMA MESAJI YAYINLADI
         
Galatasaray Kulübü, 23 Nisan Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Milletimizin kendi geleceğini inşa etme çabasının en somut örneği olan  TBMM'nin açılışının 89. yıldönümünü coşku ve kıvanç içinde kutluyoruz.

Ulu Önder Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun.”

HAK-İŞ KONFEDERASYONU YÖNETİM KURULU

Hak-İş Konfederasyonu Yönetim Kurulu, “kayıtlı, şartlı, sınırlı, sorumlu bir egemenlik anlayışının, cumhuriyetin ve demokrasinin geldiği düzey bakımından kabul edilemeyeceği” bildirildi.

Konfederasyonun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun ve demokratik parlamenter sisteme geçişin 89. yıl dönümünü kutlandı.

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYALAN

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, “Dün olduğu gibi bugün de millet iradesinin tecelli ettiği yegane kurum olan TBMM, ülke bütünlüğümüzün garantisidir” dedi.

Ayalan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 89. yıl dönümünün kutlandığını belirtti.

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisinin, milletin sevinci, coşkusu ve geleceğe ait umudunun ortak paydası olduğunu bildirdi.

Kurtulmuş, 3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, TBMM'nin, bu topraklar üzerinde yaşayan her vatandaşın ortak teminatı olduğunu belirtti.

SAMSUN VALİLİĞİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun çeşitli yerlerinde kutlanmaya başlandı.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileriyle Vali Abdülkadir Atalık'ı ziyaret etti.

SHP GENEL BAŞKANI CİLASUN

SHP Genel Başkanı Uğur Cilasun, SHP'nin, demokratik, laik ve halk egemenliğine dayanan bir Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini yaşatmayı ve korumayı kendisine görev biçtiğini bildirdi.

Cilasun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışıyla Türk halkının ulusal egemenliğinin ilan edildiğini hatırlattı.

DP GENEL BAŞKANI SOYLU

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Bugün içinde bulunduğumuz dünyada yaşanan soğuk ve sıcak savaşlardan en fazla etkilenenin çocuklarımız olduğunun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kez daha hatırlanmasını diliyoruz” dedi.

Soylu, TBMM'nin kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türkiye'nin asıl sahibi olan millet tarafından kurulan TBMM'nin açılış yıl dönümünü büyür bir onur ve gururla kutladıklarını belirtti.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Ülkemizin zenginliği olan çocuklarımız, dinamizm ve değişim potansiyelinin de kaynağıdır” dedi.

Bakan Günay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı ve millet egemenliğinin ilan edildiği 23 Nisan 1920'nin, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde bağımsızlığını kazanan Türk halkının, 89 yıllık Cumhuriyet tarihinde her alanda büyük kazanımlar elde ettiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!