Eminönü'nde 'Milli iradeye saygı' etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Eminönünde Milli iradeye saygı etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 17:57

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için Beyaz Hareket Derneği tarafından bugün Eminönü'nde, "Milli İradeye Saygı" etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

“Milli İrade Çadırı" kurulan meydandaki etkinlik Kocaeli Belediyesi Mehter Takımı tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan “Dik dur eğilme" isimli parçanın seslendirilmesi ile başladı.

Mehter takımının gösterisinin tamamlanmasının ardından Beyaz Hareket Derneği Başkanı Aydın İnci konuşma yaptı. İnci konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı desteklediklerini belirtirken, “Üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü vurgulayan bir başbakanımız var, halkın hukukun savunan adaleti savunan, demokrasiyi savunan bir başbakanımız var. Burada sizler o demokrasiye, o hukuka, o bilince sahip çıkacaksınız" dedi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Başkanı Hüseyin Öztürk ise yaptığı konuşmasında, Başbakan Erdoğan'a destek için imza kampanyasını düzenleyenleri taktirle karşıladığını belirterek “Başbakanımızı indirmek istiyorlar. Gelin buna dur diyelim" dedi.

Mitingde son konuşmayı Sivil Dayanışma Platformu (SDP)Başkanı Ayhan Ogan yaptı. “Topsakallıya bu memleketi teslim etmemek için Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmalıyız" diyen Ogan, Türkiye'deki demokrasinin merkezinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti. Konuşmasında “Pensilvanya'ya bir mesaj iletmek istiyorum" diyen Ayhan Ogan, sözlerine şöyle devam etti. “ Bakın bu şehir bu meydan 8 bin yıllık bir meydandır, bir şehirdir. Toprağı kazsan 80 tane medeniyetin kalıntıları çıkar.Bu 80 tane medeniyetin içinde ne şahlar geldi ne padişahlar geldi. Senin gibi ne hocalar geldi. Ne vaizler geldi ne rahipler geldi. Dünya hiç kimseye kalmadı, kalmayacak. Gelmişsin 70 yaşına şahsi ihtirasların uğruna, bu milletin geleceğini daha fazla sarar verme"
Konuşmaların tamamlanmasının ardından şiirler okunan program, edilen dua ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!