Eminönü'nde gıda denetimi

Güncelleme Tarihi:

Eminönünde gıda denetimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2005 16:46

Eminönü Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede yaptıkları denetim sonucu, sağlık kurallarına uymadıkları gerekçesiyle bazı şekerleme imalathaneleri ile fırınlar hakkında yasal işlem yaptı.

Haberin Devamı

Eminönü Belediye Başkan Yardımcısı Naci Polat yönetimindeki zabıta ekiplerinin ilk olarak denetlemek istedikleri Hocagıyasettin Mahallesi Hayriye Sokak'taki şekerleme imalathanesinin çalışanları, belediye ekiplerini görünce kapıyı kilitleyerek başka bir yerden dışarıya çıkıp kaçtılar.

Belediye ekiplerinin daha sonra denetledikleri bazı muhallebici, şeker imalathanesi ve fırınlar arasında sağlık kurallarına uymadıkları belirlenenler için yasal işlem yapıldı.

Denetimlere ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Başkan Yardımcısı Polat, ilçede rutin denetimlerin yapıldığını, insan sağlığına aykırı unsurlar bulunan yerlere ilişkin zabıtlar tutulduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Tutulan zabıtların belediye encümeninde değerlendirileceğini belirten Polat, bunun sonucunda 124 milyon liradan 2-3 milyar liraya varan para cezaları kesilebileceğini veya süreli kapatma cezaları verilebileceğini kaydetti.

Denetimler sırasında kötü durumda olan işletmelere rastlandığı gibi sağlık kurallarına uygun işletilen imalathaneler de bulunduğunu ifade eden Polat, gıda üretimi konusunda ilçedeki denetimlerin süreceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!