Emine Erdoğan'dan Şule Yüksel Şenler mesajı: Hayatlara dokunmaya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğandan Şule Yüksel Şenler mesajı: Hayatlara dokunmaya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 07:00

Esenler’de Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı’nın açılışında konuşan Emine Erdoğan, “Vefatından sonra bile ardında bıraktığı miras ile hayatlara dokunmaya devam eden Şule Abla’yı daima özlemle anıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Esenler’deki 15 Temmuz Millet Bahçesi içerisinde bulunan Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı’nın açılış törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Şule Yüksel Şenler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Leyla Şahin Usta, milletvekilleri ve davetliler katıldı. Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler’i ebediyete uğurlamalarının üzerinden dört yıl geçtiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Ne mutlu ki her yaştan manevi evlatları onun aziz hatırasına hayırseverlikte yarışarak sahip çıkıyorlar. Ardında bıraktığı fikri ve kültürel miras yurdun dört bir yanında adına açılan vakıf, merkez ve derneklerde yaşatılıyor. Bu toprakların yetiştirdiği büyük şahsiyetlerden, Şule Yüksel Şenler’in Rabb’ine kulluk etmekten başka hiçbir gayesi yoktu. Şehirli ve sanatkar ruhlu bir kadın olarak Müslüman kimliğinden ödün vermeden yaşamak istiyordu.

Haberin Devamı

CESUR BİR DİRENİŞÇİ

Şule Yüksel Şenler, Müslümanların zayıf noktası haline getirilen adeta dışlanma sebebine dönüştürülen başörtüsünü görünür kılmakla kalmamıştı işlerinden ve anlamından ödün vermeden çağdaş bir yorum kazandırmıştı. Onun sayesinde kadınlarımız aktif ve üretken sosyal yaşam ile inançları arasında bir tercih yapma mecburiyetinden kurtuldular. Gönlümüzde kurduğu tat sayesinde Türkiye bugün onu cesur ve yürekli bir direnişçi, yılmaz bir insan hakları savunucusu olarak hatırlıyor. Şule ablamız kalbi onun gibi zarif bir aşkla çarpan samimi inananları vefatından sonra da bir araya getirmeyi sürdürüyor. Bu çerçevede Şule Yüksel Şenler Vakfı’nı ona ve temsil ettiklerine duyduğumuz gönülden vefanın göstergesi olarak kurduk. Adına açılan okullar, yurtlar, merkezler ile mirasının yaşatıldığına şahitlik etmekten mutluluk duyuyorum.”

ŞULE YÜKSEL ŞENLER HANIMLAR KONAĞI AÇILDI

Emine Erdoğan, Tevfik Göksü ile birlikte konakta Şenler’in anısına açılan “Bir Çığrın Öyküsü” adlı sergiyi gezdi. Konaktaki sınıfları gezen Emine Erdoğan, geri dönüşüm sınıfında yapılan ürünleri de inceledi.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!