Emine Erdoğan Köşk için 'istihare'ye yattı'

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğan Köşk için istihareye yattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 12:10

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, Köşk için “istihare”ye yattığı öne sürüldü. Emine Erdoğan’ın, istiharelerinin sonucunda Başbakan Erdoğan’ın Köşk’e aday olmasına karşı çıktığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Prof.Dr. Osman Özsoy'un yazısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Çankaya için “hayırlı olanı istemek” anlamına gelen “istihare”ye yattığını öne sürdü. Özsoy, yakınlarından aldığı bilgiye dayanarak, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için Emine Erdoğan’ın birkaç kez istihareye yattığını iddia etti.

Özsoy şöyle dedi:

“Emine Erdoğan, eşi Tayyip Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasının hayırlı olup olmayacağı konusunda 2-3 kez istihareye yatar. Fakat hiçbirinden böyle bir kararın Erdoğan Ailesi açısından olumlu olacağına dair bir ışık alamaz. Uyandığında gördüğü rüyaların onda bıraktığı etki, Çankaya’ya çıkmanın olumlu olmayacağı yönünde olur.

Erdoğan ailesinin çocuklarının genel kanaati de bu istikamette olur. ‘Başbakanlıkta kalman ülkemiz için daha hayırlı olabilir baba’ mesajını iletirler."

ERDOĞAN DA “AİLEM İSTEMEDİ” DEDİ

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı Anayasa Mahkemesi’nin 45'inci kuruluş yıldönümü resepsiyonunda, Köşk adaylığını ailesinin istemediğini söyledi. Erdoğan, “Örgütle bu dertleşmeyi yaptıktan sonra ailemle de yaptım. Doğrusu ailem ve çocuklarım asla ve kesinlikle Çankaya’ya çıkmamı istemedi. Emine Hanım baştan beri buna karşıydı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!