Emine Erdoğan’a first lady karşılaması

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğan’a first lady karşılaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2013 10:17

Beyaz Saray, Emine Erdoğan için de first lady’lere uygulanan çok özel bir program hazırladı. Michelle Obama, Emine Erdoğan ve kızlarıyla yatak odalarının önündeki Yellow Oval Room’da baş başa çay içti. Grup, daha sonra bakan eşlerinin katılımıyla Blue Room’da bir performans gösterisi izledi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama arasında sabah Beyaz Saray Bakanlar Kurulu odasında süren toplantı sırasında Emine Erdoğan da Michelle Obama ile bir araya geldi.

EMİNE ERDOĞAN'A FIRST LADY KARŞILAMASI / FOTO GALERİ

Tıpkı Başbakan Erdoğan’da olduğu gibi Beyaz Saray ekibi Emine Erdoğan’a çok kapsamlı bir program çerçevesinde sıcak bir ağırlama gerçekleştirdi.

First Lady Michelle Obama, Emine Erdoğan ve kendisine eşlik eden kızları Esra Albayrak ile Sümeyye Erdoğan’ı önce Beyaz Saray’ın ikinci katındaki Yellow Oval Room’da (sarı oval oda) ağırladı. Burada sadece aile üyeleri arasında beraber çay içildi. Yellow Oval Room, Beyaz Saray protokol kuralları gereği normalde sadece devlet başkanlarının ağırlanmasında kullanılıyor ve düzenlenen state dinner’lar (resmi akşam yemeği) öncesi yabancı liderlerin ailelerine açılıyor. Çünkü adını sarı ağırlıklı dekorasyonundan alan odanın bir kapısı, Başkan ve eşinin yatak odasına açılıyor.

Haberin Devamı

EN SICAK DAVET
Burada çok sıcak geçtiği belirtilen bir sohbetin ardından grup daha sonra Beyaz Saray’ın birinci katındaki Blue Room’a (mavi oda) geçti ve burada Başbakan Erdoğan’a eşlik eden bakanların eşlerinin de olduğu daha geniş bir buluşma gerçekleşti. Buluşmaya Başkan Yardımcısı’nın eşi Jill Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry’nin eşi Teresa Heinz da katıldı.

Grup Blue Room’da daha sonra birlikte bir performans gösterisi izledi. Buluşmayı takip eden Amerikalılar, bunun şimdiye kadar Beyaz Saray’da tanık oldukları Michelle Obama’nın verdiği en sıcak davetlerden biri olduğunu söylediler.

GELECEĞİ KADINLAR İNŞA EDECEK
Emine Erdoğan, Beyaz Saray davetinin ardından öğleden sonra da Mayflower Otel’de Georgetown Üniversitesi ve Türk İşkadınları Derneği TİKAD’ın ortaklaşa düzenledikleri, “Barış Oluşturma ve Gelişmede İşkadınlarının Rolü” başlıklı bir konferansta konuştu.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan, konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zor ve çalkantılı bir coğrafyada bulunduğunu, Irak, Suriye ve Filistin’de birçok sorunun yaşandığını hatırlatarak, Afganistan, Somali, geçmişte Bosna-Hersek, Gürcistan, Myanmar dahil bu bölgelerin birçoğunu ziyaret etme fırsatı bulduğunu anlattı.

Emine Erdoğan, “Bütün bu çatışma bölgelerinde sorunları çocukların ve kadınların omuzlarında gördüm. Yoksulluk, en fazla kadınları ve çocukları vurmaktadır. Savaşlar, çatışmalar da. Eşitsizlik, ayrımcılık herkesten fazla çocuk ve kadınlara yöneliyor” diye konuştu. Erdoğan, buna rağmen Kuzey Amerika’da ve Türkiye’de sorunların aşılmasında kadınların katettiği mesafeye baktığında ise umutlu olduğunu söyledi ve “Kadınların geleceği daha güçlü şekilde inşa edeceklerine inanıyoruz. Dünyadaki tüm kadınlar ve çocuklar için küresel vicdan harekete geçmelidir” dedi.

Haberin Devamı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!