Emin Şirin, Genç Parti’ye katıldı

Güncelleme Tarihi:

Emin Şirin, Genç Parti’ye katıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2006 09:39

İstanbul bağımsız Milletvekili Emin Şirin Genç Parti’ye katıldı. Böylece Genç Parti 22. Dönem’de TBMM’de temsil edilen yedinci parti oldu. Şirin, Genç Parti'nin genel başkan yardımcılığına getirildi.

Haberin Devamı

Emin Şirin, bu sabah Genç Parti’ye katıldı. Böylece GP, TBMM’de bu dönem temsil edilen yedinci parti oldu. 3 Kasım 2002’de AKP’den İstanbul Milletvekili seçilen Emin Şirin 9.9.2003’te AKP’den istifa etmişti. Bir süre sonra katıldığı LDP’den de 13.2.2004’te ayrılan Şirin 26.8.2005’te geçtiği ANAVATAN’dan da 3.5.2006 tarihinde ayrılmıştı.

Konuyla ilgili ANKA’ya açıklamada bulunan Emin Şirin, ülkenin, AKP’nin karşısında halka ümit verecek, yoksulluk ve işsizlik problemini çözecek, yolsuzluğa neşter vuracak Türkiye’nin dış politikasını Türkiye menfaatleri açısından yürütecek bir alternatife ihtiyaç duyduğunu belirtti. AKP’den istifasının üzerinden 3 seneden fazla bir süre geçtiğini, istifasının ne kadar haklı olduğunu ve bu sebeplerin anlaşıldığını kamuoyundan gelen tepkilerden anladığını kaydeden Şirin, “Bu üç seneyi, milletvekilliği görevini en iyi şekilde yapma gayretinin yanı sıra katiyen bencil davranmadan, en iyi alternatifin ne olabileceği arayışıyla geçirdim. Benim hemen herkesle, hemen herkesin de benimle teması oldu. Durumum itibarıyla her gelişmeyi yakından takip ettim, görüşmelerde de bulundum. Nelerin olabileceğini görmenin çok ötesinde, nelerin olamayacağını, hatta olmaması gerektiğini tespit ettim. Olmazları oldurmak için de doğrusu yıpratıcı da olsa elimden gelen gayreti gösterdim” diye konuştu. Şirin, alternatifin GP lideri cem Uzan olduğunu ise şöyle ifade etti:

ALTERNATİF CEM UZAN

“Bugün AKP ve Tayip Erdoğan’a karşı, yani IMF’ye teslimiyet, Ali Dibo’laşmak, takiyyeyi bile bırakmış aleni bir yandaş kadrolaşması, Türklük yerine Türkiyeliliği savunmak, dış politikada edilgen bir tavırla tam manasıyla ürkek bir teslimiyetçiliğe girmek, halka sahip çıkmak yerine halkı azarlamak, içinden geldiğin kökleri unutup, sırça köşklere kapanmak tıyniyet ve tavrına karşı alternatifi Genç Parti ve Lideri Cem Uzan olarak görüyorum.”

KARARIMIN TEAMÜLLERE UYGUN OLMADIĞINI BİLİYORUM, AMA

Bu dönemin son yasama yılına girilirken dördüncü partiye geçmiş olmasının garip karşılanabileceğini anlatan Şirin, “Bu kararımın teamüllere uygun davranan bir siyasetçinin vermeyeceği bir karar olduğunun farkındayım. Ama gün teamüllere uygun davranmak, vasatın içinde kaybolmak günü değil” dedi.

BU İŞ YÜREK İSTER

GP’li Emin Şirin sözlerini şöyle tamamladı: “Gün; egoları aşmak ve hukukun üstünlüğünü, büyük bir ekonomik kalkınmayı ve uluslararası saygınlığı kazanmak için çalışmak günü. En geç bir sene içinde sandığa gideceğiz. Ben de Genç Parti’ye girerek, hukukun, gençliğin, hızlı ve sürekli bir ekonomik kalkınma modelinin, etken bir dış politikanın, özetle milletin beklentilerinin yanında yerimi alıyorum. Evet, zor... Türkiye, ‘1908’de mi, 1918’de mi?’ ikilemini yaşıyor. Biz 1918 ruhuyla Türkiye’yi 2018’lere taşımaya talibiz. Bu iş yürek ister!..”

TBMM’DEKİ SANDALYE DAĞILIMI

Şirin’in GP’ye katılımıyla TBMM’deki sandalye dağılımı şöyle oldu:

AKP : 355

CHP : 154

ANAP : 21

DYP : 4

SHP : 1

HYP : 1

GP : 1

Bağımsız : 9

BOŞ : 4

AKP Kütahya Milletvekili Halil İbrahim Yılmaz’ın 28.7.2004’te, Ağrı Milletvekili Melik Özmen’in 11.7.2005’te vefat etmeleri ve Cemal Kaya ile Kemal Derviş’in de istifaları nedeniyle halen TBMM’de 4 sandalye boş bulunuyor.

Haberin Devamı

EMİN ŞİRİN, GP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Haberin Devamı

İstanbul Milletvekili Emin Şirin, bu sabah katıldığı Genç Parti’nin (GP) Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

GP’den yapılan açıklamada, Şirin’in partiye katılışı ve Genel Başkan Yardımcılığı resmen duyuruldu. Açıklamada, Şirin’in TBMM’nin en çalışkan vekillerinden olduğu, Meclis'te olduğu yaklaşık dört yıl içinde 1000 civarında işleme konulmuş yazılı soru önergesi verdiği, Bilgi Edinme Hakkı Yasası çerçevesinde 600 civarında bilgi edinme başvurusu yaptığı, 8 de yasa teklifi bulunduğu bildirildi.

3 Kasım 2002 seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren Emin Şirin’in, sekiz ay boyunca iktidar partisi AKP'nin içindeki 'muhalif ses' olduğu, Irak operasyonuyla ilgili 1 Mart tezkeresi başta olmak üzere birçok konuda hükümet uygulamalarını eleştirdiği ifade edildi. Şirin’in 9 Eylül 2003'te AKP’den istifa ettiği anımsatılan açıklamada, Şirin’in özgeçmişi hakkında da bilgiler verildi.

Haberin Devamı

ÜÇ YABANCI DİLİ VAR

Buna göre Genç Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin, 1948'de Mısır'ın İskenderiye şehrinde dünyaya geldi. St. Michele, St. Joseph ve Robert Kolej'de eğitim gören Şirin, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Masterini ABD'de Arizona Eyalet Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalışan, daha sonra bir dönem gazetecilik ve yazarlık yapan Emin Şirin, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca biliyor. Genç Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin'in üç çocuğu var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!