Emin Catering ile Klüh birleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Emin Catering ile Klüh birleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2007 14:13

Hazır yemek şirketi Emin Catering ile entegre hizmet sektöründe yer alan Alman catering şirketi Klüh Service Management birleşti.

Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ ve Klüh Service Management Doğu Avrupa ve Uzakdoğu Yönetim Kurulu üyesi Uwe Gossmann, düzenledikleri basın toplantısında, birleşme kararına ilişkin bilgi verdi.

Bozdağ, yüzde 51 hissesini şirketlerinin 13 milyon dolarlık toplam bedel üzerinden Klüh Service’e sattıklarını bildirdi. Anlaşma gereği, Klüh’ün 3 yıl süreyle şirketin yönetimini Emin Catering’e devrettiğini belirten Bozdağ, Klüh’ün 5 yıl içinde 100 milyon Euro’luk büyüme hedeflediğini söyledi. Bozdağ, birleşme ile Avrupa’ya yemek satmanın ilk adımını da attıklarını vurgulayarak, Klüh şirketinin bu ortaklıkla catering alanında bu yıl yüzde 17’lik bir artışla cirosunu 27 milyon YTL’ye çıkaracağını ifade etti. Catering alanında 2 bin 611 çalışanı bulunan Klüh’ün birleşmeyle çalışan sayısının 3 bin 200’e çıkacağını dile getiren Bozdağ, önümüzdeki yıl Klüh-Emin catering firmasının hazır yemek cirosunu yüzde 30 artışla 36 milyon YTL’ye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Bozdağ, bu artışın 200 kişilik yeni istihdam yaratacağını söyledi.

Bozdağ, Türkiye’de bulunan Alman şirket sayısının bin 100 olduğunu, bu şirketlerin 175 bin kişiyi istihdam ettiğini vurgulayarak, Klüh ile birleşmeleriyle birlikte bu şirketlere de odaklanacaklarını söyledi. Bozdağ, bu yıl hedefledikleri yüzde 30 büyümenin yüzde 10’u bu alanda gerçekleştirme amacında olduklarını dile getirdi.

“HASTANE YEMEKLERİNİ DAHA UCUZ VE SAĞLIKLI HALE GETİRECEĞİZ”

Hüseyin Bozdağ, Türkiye’de catering alanın faaliyet gösteren 2 bin 300 şirketin 6.5 milyar dolarlık bir pazarda hizmet verdiğini söyledi. Pazarın her yıl yüzde 10 büyüdüğünü belirten Bozdağ, birleşmeyle birlikte Türkiye’de hastane yemeklerine odaklanacaklarını söyledi. Bozdağ, Türkiye’de hastanelerin tamamının özel sektöre devredilmesiyle birlikte hastane yemekleri alanına gireceklerini ve şimdilerde hastanın daha çok hastalanmasına, hatta ölmesine yol açan kötü yemekleri daha kaliteli hale getirecekleri iddiasında bulundu. Klüh şirketinin Almanya’da hastane yemekleri alanında önemli bir deneyime sahip olduğuna dikkat çeken Bozdağ, “Türkiye’de günde 400 bin hasta günlük 1 milyon 200 bin kap yemek yiyor. Ciddi bir pazar var. Tüm hastanelerin özel sektöre devri bizim bu alana odaklanmamızı sağlayacak” dedi.

Bozdağ, önümüzdeki dönemde, hastanelerdeki diyetisyenlerin Almanya’da eğitilmesine yönelik bir proje yapma planlarının da bulunduğunu vurguladı.

Birleşme ile birlikte catering alanında Klüh ile birlikte Doğu Avrupa’da Bulgaristan, Romanya, Polanya gibi ülkelerde üretime dayalı kısmı birlikte yapacaklarını söyleyen Hüseyin Bozdağ, Ortadoğu ve sınır komşusu ülkelerde ortak şirketler açma hedeflerinin de bilindiğini kaydetti.

“TÜRKİYE PAZARINDAKİ İMKANLARI ARAŞTIRIYORUZ”-

Toplam cirosunun yüzde 25’ini Almanya’da sağlayan ve yüzde 75’ini de dünyanın 35 ülkesinde hizmet ve diğer faaliyetlerden elde eden Klüh Service Management Doğu Avrupa ve Uzakdoğu Yönetim Kurulu üyesi Uwe Gossmann da, bu yıl ki cirolarının 750 milyon dolar olduğunu, gelişen pazarlarda büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Gossmann, 2004 yılında Türkiye’ye temizlik sektörüne girerek adım attıklarını, kısa sürede önemli başarı sağladıklarını belirterek, bugünden itibaren de güvenlik, ilaçlama, peyzaj, eleman destek hizmetlerinin yanına hazır yemek sektörünü de eklediklerini söyledi. Emin Catering birleşmelerinden ortaya çıkacak yeni şirketin kısa sürede Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacağına işaret eden Gossmann, Türkiye’de hastane yemeklerine odaklanacaklarını, bu alanda da uzman olduklarını kaydetti. Gossmann, “Almanya’daki en geniş işimiz hastane cateringi. Türkiye’de sağlıkta özelleştirmeyle birlikte bu alana odaklanmayı planlıyoruz. Türkiye’de büyümeyi istiyoruz, bu nedenle geldik. Türkiye’de organik yapılanmamızı tamamlamadık. Pazardaki imkanları araştırıyoruz. Eğer uygun şartlar ortaya çıkarsa bunları değerlendireceğiz. Türkiye hızlı gelişen bir ülke. Dinamik yapısından daha çok hizmet sektörü istifade edecektir.

Klüh Service Management şirketi, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde ortaklıklarla HP, Motorola, Sun ve Goldman Sachs gibi şirketlere hizmet veriyor Türkiye’de daha önce Deniz temizlik ile ortaklık kurarak temizlik sektörüne giren Klüh’ün 1 milyon dolara yaklaşan cirosu ile hizmet sektöründe yer alıyor.

Birleşme sonucu ortaya çıkan Klüh- Emin Yönetim Kurulu Başkanlığına Emin Gruptan Hüseyin Bozdağ getirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!