Emekli albay Belgütay Varımlı ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

Emekli albay Belgütay Varımlı ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 00:00

Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Heyetleri Kurulu eski Başkanı Emekli Albay Belgütay Varımlı ölü bulundu. Varımlı, İlhami Erdil'in rütbelerinin sökülerek er rütbesine indirilmesine neden olan kişi olarak da tanınıyordu. Ergenekon davasına giren emekli Orgeneral Özden Örnek'e ait günlüklerde adı geçen Varımlı'nın 10. kattaki dairesinden atlayarak intihar ettiği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

 

EMEKLİ ALBAY ÖLÜ BULUNDU / WEB TV    

 

Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Başkanlığı da yapan, Ergenekon Davası'nda ifade veren rütbeliler arasında bulunan Emekli Kurmay Albay Ali Bergütay Varımlı, oturduğu apartmanın önünde ölü bulundu. Polis üç ihtimal üzerinde duruyor. Haksız mal edinmekten suçlu bulunan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in rütbelerinin sökülerek er rütbesine indirilmesine neden olan kişi olarak tanınan Ali Bergütay Varımlı, 10'uncu kattan atlayarak ya intihar etti, ya aşağıya itildi ya da düştü.

Polise saat 06.00 sıralarında İstanbul Göztepe'de bir kişinin düştüğü ihbarı geldi. İhbarın verildiği binanın önüne gelen polis, 17 katlı binanın 10’uncu katında oturan Ali Bergütay Varımlı'nın cesedi ile karşılaştı. Polis Ali Bergütay Varımlı'nın evde bulunan 80 yaşındaki annesinden bilgi aldı. Ali Bergütay Varımlı'nın 3 yıl önce 2’inci evliliği yaptığını ve 10 gün öncede eşinin eşyalarını alıp evi terk ettiği anlaşıldı. Ali Bergütay Varımlı’nın ilk evliliğinden 2 kız çocuğu vardı. Nöbetçi Kadıköy Cumhuriyet Savcısı, cinayet masası dedektifleri ile olay yeri inceleme ekipleri Ali Bergütay Varımlı'nın evi ile düştüğü yerde inceleme yaptı.

Haberin Devamı

PARKİNSON HASTASIYDI

Ali Bergütay Varımlı'nın kardeşi Mehmet Ali Varımlı olay yerine geldi. Mehmet Ail Varımlı, öldüğünü öğrenice ağbaye Ali Bergütay Varımlı'nın cesedi başında ağladı. Ali Belgütay Varımlı’nın kardeşi Emekli Albay Mehmet Ali Varımlı “Olay intihar. Değişik yönlere çekilmesin. Saat 06.00 sıralarında kardeşim, sabah namazını kılmış. Annem Hikmet salonda yatıyordu. Kardeşim de salon balkonunun kapısını açmış ve sigara içmek için balkona çıkmış. Daha sonra ne olduysa kendisini atmış” dedi.

Cenazenin Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesi sırasında da bir açıklama Mehmet Ali Varımlı, “İlhami Erdil olayından sonra kardeşim bize tehditler aldığını da söylemişti. Şimdi kalksa yine o söylediklerinin arkasında dururdu. 2003 yılında emekli oldu. 2005 yılından beri parkinson hastalığı ile uğraşıyordu. Evden çıkmaz kendi halinde bir insandı. Aynı zamanda da kendisi bir Kıbrıs Gazisi. Psikolojik tedavi de görüyordu” diye.

Haberin Devamı

Emekli Albay Mehmet Ali Varımlı’nın kızı Burcu Varımlı da amcasını geçen hafta ziyaret ettiği ve psikolojisinin çok bozuk olduğuna söyledi. Burcu Varımlı, amcasının “Dayanamıyorum artık. Çok acı çekiyorum” dediğini anlattı.

ALAATTİN ÇAKICI TEHDİT ETTİ

Eşinin ayrılması yüzünden yalnız kalan Ali Begütay Varımlı'nın yanına gelen annesi de "Sabah namazını kıldı. Kahvaltısını yaptı. Sigara içmek için balkona çıktı. Aniden sesler duydum. Aşağı bakınca onu yerde gördüm. 5 dakika boyunca kendime gelemedim. Aşağı inip üzerine kapandım" dedi.

Ali Begütay Varımlı adı Ergenekon Davası'na giren Emekli Orgeneral Özden Ördek'e ait günlüklerde geçti. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil ile eşi ve kızının yargılandığı davada da ifade verdi. Bu davada verdiği ifadesinde Alaattin Çakıcı'nın arayarak kendisini ölümle tehdit ettiğini söyledi. Bir süre önce de 11 kişi ile çete kurmaktan gözaltına alındı. Kendisini “derin devlet” diye tanıtarak bazı işadamlarını tehdit etmekle suçlandı ancak serbest kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!