Emekleyen seçmenimiz de oldu

Güncelleme Tarihi:

Emekleyen seçmenimiz de oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Erzincan ve Diyarbakır, 2 yaşında 2 seçmen çıkardı. İlçe seçim kurullarının hatasıyla seçim listelerine giren ve kendilerine seçmen bilgi kağıdı gönderilen 2 miniği aileleri ‘‘Her ihtimale karşı’’ sandık başına götürdü.

Erzincan ve Diyarbakır'daki seçmen listelerinde 2 yaşındaki 2 miniğin adı da yer aldı. Erzincan'da Ömer Faruk Yıldırım, Diyarbakır'da Nihat Birgül, daha 2 yaşındayken seçim heyecanı yaşadı. İlçe seçim kurullarının bu yanlışlığı, oy kulanmayana 5 milyon liralık ceza yüzünden aileleri az da olsa telaşlandırdı.

Seçim listesinde yeralan 2 yaşındaki Ömer Faruk Yıldırım, 5 milyon lira ceza ödememek için ailesi tarafından sandık başına götürüldü ancak oy kullanamadı.

YA CEZA KESİLİRSE

Leyla-Ahmet Yıldırım çiftinin 2 yaşındaki çocukları Ömer Faruk, yanlışlıkla listeye seçmen olarak yazıldı. Anne-babasının uğraşlarına rağmen seçmen listesinden adı silinemeyen Ömer Faruk, dün sabah annesinin kucağında Halit Paşa mahallesindeki Halit Paşa İlköğretim Okulu 113 no'lu sandık başına gitti. 2 yaşında olduğu ve oy kullanamayacağı kanıtlanmak üzere sandık önüne getirilen küçük seçmen Ömer Faruk, oy kullanmaya gelen vatandaşların ilgi odağı oldu.

Ömer Faruk'un annesi Leyla Yıldırım, cezalı duruma düşmemek için 2 yaşındaki çocuklarını sandık başına götürdüklerini, sandık yetkililerine durumu anlattıklarını, ancak onların da bir şey yapamayacaklarını kendilerine aktardıklarını belirtti.

ADINI SİLDİREMEDİLER

Maddi durumlarının iyi olmadığını ve 5 milyon lira cezayı ödeyecek halde olmadıklarını belirten anne Yıldırım, şunları söyledi:

‘‘İki yaşındaki çocuğu seçmen yazmışlar. Listeden adını sildirmek için uğraş verdik, ama başarılı olamadık. Biz de çocuğumuzu mecbur kaldığımız için sandık başına götürdük ve 2 yaşında olduğu için oy kullanamayacağını söyledik. Fakat yetkililere derdimizi anlatamadık. Cezalı duruma düşeceğimizi söylüyorlar. Kocam sabahtan beri 5 milyon lira ceza ödememek için yetkililere derdimizi anlatmak için uğraş veriyor. Yapılan bu yanlışlığa ilgililerin çözüm bulmasını istiyoruz.’’

Minik Nihat’ın seçim hatırası

Erzincan'ın ardından ikinci minik seçmen Diyarbakır'dan çıktı. Güzelkaya İlçe Seçim Kurulu, 2 yaşındaki Nihat Birgül'e seçmen kartı gönderdi. Minik Nihat, kartıyla sandık başında hatıra fotoğrafı çektirdi ama doğal olarak oyunu kullanamadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!