Emek yıkılmayacak üst kata taşınacak

Güncelleme Tarihi:

Emek yıkılmayacak üst kata taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 00:00

Haberin Devamı

Yıkım kararı karşısında sinemaseverlerin tepki gösterip kampanya başlattıkları Emek Sineması’nın özel bir teknikle üst kata taşınacağı açıklandı. Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik sinemanın restorasyonunu 18 ayda tamamlayacaklarını söyledi.

SİNEMA ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, sanatseverlere tarihi Emek Sineması’nın yıkılmayacağı müjdesini verdi. Çelik, “Sinema yıkılmayacak. Orjinalliği bozulmadan, özel bir teknik kullanılarak üst kata taşınacak” dedi.
Beyoğlu ve İstiklal Caddesi’ni Yeşilçam günlerinde olduğu gibi “sinema caddesi”ne dönüştürmek için yeni projelerin üzerinde çalıştıklarını ve Emek Sineması’nın da bu anlamda çok önemli olduğunu belirten Çelik, Hürriyet’e şunları söyledi:
Restorasyon gerekiyor
“Kültür varlıklarının yasalar çerçevesinde korunmasına değer veren en hassas kurumların başında geliyoruz. Kültür ve sanat alanında uluslararası açılım yaptığımız illerin başında da İstanbul geliyor. Son dönemde bazı yanlış anlaşılmalar oldu. Olayı çok büyütmeden, konuyu iyi anlamak gerekiyor. Emek Sineması restorasyona ihtiyaç duyulan bir mekan. Bunun en kısa sürede yapılması gerekiyor. Sinemayı örnek bir kültür sanat merkezi haline getireceğiz.
Son derece modern bir yapıyla, orijinalliği bozulmadan yerini değiştireceğiz. Dünyada çok sınırlı sayıda uygulanan özel bir taşıma tekniği ile bir üst kata çıkaracağız. Bu projeyi de normal koşullarda 18 ay gibi bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz. İleriki dönemlerde birçok filmin galasını orada gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun içinde geniş bir fuayeye ihtiyaç var. Sinema üst kata taşınınca, alt katını fuaye ve sergi alanı olarak kullanabileceğiz.
Müze de olacak
Çok özel bir müze de oluşturacağız. Belediye ve koruma kurullarının onayını alarak hazırlanan projeyle dünyadaki nadir yapılardan bir olan Emek Sineması’nı sanatseverlerin beğenisine sunacağız. Projemize katkıda bulunmak isteyen herkesin fikirlerine de açığız.”

Alışveriş merkezi olmayacak

Haberin Devamı

Emek Sineması’nın durumuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, şunları söyledi: “Sinemanın bütün alanları yine sinemacılıkla ilgili değerlendirilecek. Orası bir alışveriş merkezi olmayacak. Emek Sineması ile ilgili konuşmak ve yazmak isteyen arkadaşlarımızın önce bilimsel ve teknik raporları okumalarını çok faydalı buluyorum. Emek Sineması’nın aynen korunması benim özel hassasiyetimdir.”

Haberin Devamı

Cannes Festivali krizle başladı

CANNES Film Festivali’nin 63’üncüsü dün Russell Crowe’un başrolü oynadığı ‘Robin Hood’ filmiyle açıldı. Ancak jüriye seçilen İranlı yönetmen Cafer Panahi’nin ülkesinde ev hapsinde tutulduğu için Cannes’a gelememesi açılışı gölgeledi.
Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve Kültür Bakanı Frederic Mitterrand, İran’da tutuklu bulunan yönetmen Cafer Panahi’nin serbest bırakılmasını talep etti. Festivalin Jüri Başkanı Tim Burton da, “Hepimiz ifade özgürlüğünü savunuyoruz ve bunun için savaşmak gerektiğine inanıyoruz” dedi. Sosyal konuları inceleyen filmler yapan yönetmen Panahi, geçen yılki  seçimlerde İran’da muhalefet lideri Mir Hüseyin Musevi’yi desteklemişti. Panahi, 1 Marttan beri karısı, kızı ile birlikte ev hapsinde tutuluyor.

Haberin Devamı

Robin Hood yaşasaydı
Dün akşamki açılışta gösterilen “Robin Hood” filminin başrol oyuncusu Russell Crowe, “Robin Hood bugün yaşasaydı, medya tekelleriyle mücadele ederdi” dedi. Festival Sarayı’nda basın toplantısı düzenleyen Avustralyalı ünlü oyuncu  Crowe, “Bana, ‘Robin Hood bugün yaşasaydı ve siyasi bir rolü olsaydı, Wall Street ve mali skandallarla mücadele eder miydi?’ diye soruyorlar. Bence esas ve en büyük güç, enformasyon dağıtım gücü. Robin Hood bugün yaşasaydı, en büyük düşman medya tekellerine karşı mücadele ederdi” görüşünü ifade etti.

Kırmızı halıdaki ünlüler
Festivalin en ilgi çeken etkinliklerinden olan Kırmızı Halı’da ise Cate Blanchett, Sean Pean ve Rolling Stones gibi ünlü isimler dikkat çekti. Altın Palmiye için bu yıl 19 film yarışıyor. Festival 23 Mayıs’ta ödüllerin dağıtılmasıyla son bulacak.

Uçmayı anlatacak

Haberin Devamı

Selçuk YAŞAR/İSTANBUL
GÜNEY Amerika’da “Barış Elçisi” olarak bilinen Why Walk When You Can Fly? (Uçmak Varken Yürümek Niye?) kitabının yazarı Avustralyalı Isha Judd, İspanya, Belçika ve Hollanda’nın ardından “Isha Sistemi”ni anlatmak için Türkiye’ye geldi. Harbiye Askeri Müzesi Kültür Sitesi’nde bugün başlayıp 3 gün sürecek “Isha Sistemi Semineri”nde konuşacak olan Isha Judd, “Sevginin dışarıda olduğunu zannediyoruz. Sevgiyi dışarıdan almamız gerektiğini, birisinin bizi sevmesi gerektiğini düşünüyoruz. Başarılı olursak sevileceğimizi zannediyoruz. Sevgi gerçekten kişinin içinde. Bunu keşfederseniz etrafınızdaki herşey değişmeye başlar” diye konuşuyor.
Kitabında kendi bulduğu sistemi anlatan Isha Judd, “Kitap, nasıl genişleyebileceğinizi, sevgi bilincini nasıl yayabileceğinizi anlatıyor. Bu esasında kendi içinizde bir huzuru sağlıyor. Bu her insanın içinde var” diyor. Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi’nde bugün saat 19.30’da düzenlenecek konferansla başlayacak etkinlik kapsamında Isha Judd, Cumartesi ve Pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında, “Isha Sistemi”ni anlatacak. Etkinliğe katılmak isteyenler www.isha.com ya da 0212 275 66 00 numaralı telefondan bilgi alabiliyor.

Haberin Devamı

Akcaabat Sağlık’ta Hemşireler Günü

TRABZON Akçaabat Sağlık Meslek Lisesi’nin Hemşirelik Haftası nedeniyle düzenlediği programda beyaz önlüklerini giyen 52 öğrenci, mesleğe ilk adımlarını attı. Akçaabat Sağlık Meslek Lisesi tarafından kutlama programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Nuran Demirbaş, “Öğrencilerimizin sağlık sektörüne en iyi şekilde yardımcı eleman olarak yetişmeleri için çalışıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!