Elysee Sarayı’nda köstebek mi var

Güncelleme Tarihi:

Elysee Sarayı’nda köstebek mi var
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 10:42

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, hakkındaki soruşturma dosyalarından bilgi sızdırmak için savcıları satın aldığı iddiasına Elysee Sarayı’ndaki köstebek skandalı da eklendi.

Haberin Devamı

Pazar Gazetesi Journal du Dimanche (JDD), Cumhurbaşkanı Franços Hollan­de’ın özel randevu defterinden bir sayfa yayınlayarak, Hollande’ın Sar­kozy hakkındaki skandalı ortaya çı­karan iki gazeteci ile düzenli olarak görüştüğünü yayınladı.

Öfkelenen Hollande, “Elysee’deki köstebeği bulun” talimatı verdi. Hakkında çok sayıda yolsuzluk soruşturması açılan eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, 2017 seçimlerine yeniden dönebil­mek için bu dosyalardan aklan­maya çalışıyor. Ancak 23-30 Mayıs tarihlerinde iki turlu yapılacak yerel seçimler öncesinde birbiri ardına patlak veren iddialar Sarkozy’yi Elysee hayallerinden uzaklaştırı­yor.

Libya eski lideri Kaddafi’den seçim yardımı aldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde savcıların Sarkozy’nin telefonlarını dinlediği ve Yargıtay üst düzey sav­cısı Gilbert Azibert’in soruşturma hakkında Sarkozy’ye bilgi sızdırdığı ortaya çıkmıştı. Sarkozy’nin ekibi ise bütün bu iddiaların Elysee’nin kontrolü altında düzenlenen bir komplo olduğunu, Adalet Bakanı ve dolayısıyla Hollande’ın soruşturma­dan haberdar olduklarını öne sür­müştü.

JDD Gazetesi son sayısında, Hollande’ın haberi ortaya çıkaran Le Monde’un iki araştırmacı gazetecisi Gerard Davet ve Fabrice Lhomme ile görüştüğünü sadece Elysee Genel Sekreteri’nin elinde bulunan ‘olağanüstü gizli’ randevu defterinin bir sayfasının fotoğrafını yayınla­yarak kanıtladı. Elysee tarihinde ilk kez yaşanan bu sızıntı üzerine büyük öfke krizi geçiren Hollande, Sarkozy’nin saraydaki köstebeğinin ‘derhal’ bulunması talimatı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!