Elvis ve Lincoln da Türkmüş

Güncelleme Tarihi:

Elvis ve Lincoln da Türkmüş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan ve atalarının Türk olduğunu iddia eden Meluncanlar ABD eski başkanlarından Abraham Lincoln, Elvis Presley ve Ava Gardner'ın da kendi soylarından olduğunu iddia ettiler.

WASHINGTON Post'ta yayınlanan bir makaleye göre, 1600 yıllarında Çeşme limanından hareket eden bir grup Osmanlı gemisi Atlantik'e açılır. İçinde yaklaşık 300 leventin yer aldığı gemiler daha sonra Portekizliler tarafından ele geçirildikten sonra leventler Brezilya'ya köle pazarında satılmak üzere yola çıkarılırlar. Bu sırada İngiliz savaş gemileri leventlerimizi köle tacirlerinden kurtarırlar. Sayılarının çok fazla olması nedeniyle Leventlerimizin çoğu bir sonraki gemiyle geri gönderilmek üzere Virginia'daki İngiliz üssünde alıkonur.

Wise Üniversitesi Profesörlerinden Brent Kennedy'nin iddiasına göre burada uzun bir süre Osmanlı topraklarına geri dönmeyi bekleyen Leventler bir süre sonra sıkılırlar ve bölgedeki Kızılderili halkla karışırlar.

Bugün ABD'de 75 bin Meluncan'ın bulunduğunu ve bunların dışında 250 bin kadar daha Meluncan'ın bulunabileceğini tahmin ettiklerini belirten Brent Kennedy, aslında 400 yıllık geçen süre içinde Meluncan kanının teorik olarak milyonlarca Amerikalıya bulaşmış olabileceğini de düşünüyor. Bunu şu anda kanıtlamanın zor olduğunu belirten Profesor Brent Kennedy, ‘‘Tüm araştırmalarımızın ABD'nin en önemli başkanlarından olan İç savaş sonrası Kuzey ve Güney'i birleştiren köleliği kaldıran Abraham Lincoln‘un büyük bir ihtimalle Meluncan olduğu yönünde, ayrıca Elvis Presley ve Ava Gardner'ın soyu da yine Meluncanlara dayanıyor’’ diye konuştu. Meluncanların yoğun olarak yaşadıkları Virginia’nın Wise kasabası ile İzmir'in Çeşme ilçesi 5 yıl önce kardeş şehir ilan edilmişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!