Elverişsiz koşullar hava ulaşımını da etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Elverişsiz koşullar hava ulaşımını da etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2012 10:03

OLUMSUZ hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda yaşanan uçak iptalleri bu kez, sefer yapılması planlanan karşı havaalanlarındaki kötü hava şartlarından kaynaklandı. THY Yetkilileri, bu nedenle İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan geliş ve gidiş olarak 118 seferin iptal edildiğini belirttiler.

Haberin Devamı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur bu sabah itibariyle üç pistin de açık olduğunu, uçak park yerlerinin ve apron ile yan yolların tamamının temizlendiğini belirterek, "Havalimanımızdan kaynaklanan ve iptali gerektirecek bir durum yok. Olan iptallerin tamamı karşı havalimanlarındaki kötü hava şartlarından veya şirketlerin işletme nedenlerinden kaynaklanmaktadır" dedi.

THY Yetkilileri ise yaptıkları açıklamada İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan geliş ve gidiş olarak 118 seferin iptal edildiğini söylediler. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı’ndan sefer yapılması planlanan diğer havaalanlarında etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle iç ve dış hatlarda iptal edilen bazı seferler şunlar:

Haberin Devamı

THY İç hatlarda TK 2642 Elazığ, TK 2454 Adana, TK 2576 Denizli, TK 2010 Kayseri, TK 2704 Erzurum, TK 2200 Kahramanmaraş, TK 2662 Sivas, TK 2730 Ağrı, TK 2504 ve 2552 Muğla, TK 2414 ve TK 2426 Antalya seferleri iptal edilirken, İzmir ve Ankara’ya olan bazı seferlerde de iptaller gerçekleşti.

THY ayrıca dış hatlarda da Brüksel, Hamburg, Hannover, Berlin, venedik, Cenevre, Oslo, Lyon, Madrid, Lefkoşa, Milano,Tiran, Tiflis, Nürnberg, Saraybosna, Almati ve Odessa’nın da bulunduğu çok sayıdaki seferini iptal etti.British Airways’in Londra-İstanbul seferi de karşılıklı olarak iptal oldu.

Bu arada uçaklarda yaşanan gecikmeler nedeniyle de terminalde bekleyen yolcular koltuklar üzerinde uyurken bazıları bilgisayarlarıyla, bazıları da iskambil oynayarak vakit geçirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!