Elinin hamuruyla erkek işine karıştı

Güncelleme Tarihi:

Elinin hamuruyla erkek işine karıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2001 00:00

Haberin Devamı

Erkek işi olarak bildiğimiz seyyar satıcılıkda da artık erkeklerin tekeli kırılıyor. Erkek işine kadın eli değiyor. Altın Yapıcı'da bu kadınlardan biri. Altın Abla kendi imal ettiği börekleri seyyar bir arabayla satıyor. Her sabah 4'te kalkıp 5'te poğaça satmaya başlıyor.

Daha önceleri kocası yapıyormuş bu işi. Sonra kocası başka bir iş bulunca ve aldığı maaş yetmeyince kendisi satmaya başlamış. Bir yıldır bu işle uğraşıyor ama poğaça yapımı on yıla dayanıyor. Ayrıca oğlu da sabah 6'dan 8'e kadar poğaça satıyor, 8'den sonra ise okula gitmesi gerekiyor.

''Bu işe başladığımda oldukça yadırgandım. Kadın başıyla ne işi var burada diyen yüzlerle karşılaşıyorum. Yoklama çekenler bile oluyor. Ama her işin zorluğu yok mu? Anadolu insanıyız. Bizde kadın kısmı çalışmaz. Ama ben bu düşünceyi bir nevi kırdım. Geçim derdi, iki çocuk okutuyorum. Onlara gelecek sağlamak gerek. Öyle oturmakla olmuyor hiçbir şey. Bir yerden başlamak gerek.'' Altın abla eğer imkanı olursa İngilizce ve bilgisayar kurslarına gitmeyi düşünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!