Eli kolu altın dolu Yeşil kartlı

Güncelleme Tarihi:

Eli kolu altın dolu Yeşil kartlı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2006 15:00

Şanlıurfa’da bulunan Harran Kapı Sağlık Ocağına yeşil kart ile muayene olmaya gelen bir kadının kolundaki ve parmaklarındaki altın bilezik ve yüzükler görenleri hayrete düşürdü. Hiçbir mal varlığı ve sosyal güvencesi olmayanlara verilen yeşil kartın son dönemlerde Şanlıurfa’da maddi durumu iyi olanlara da verildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yoksul vatandaşlara verilen, ancak kolundaki altın bilezik ve parmağındaki yüzüklerin görüntülendiğini gören kadın, yüzünü yine elindeki yeşil kartla kapattı.

Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü kontrolünde verilen yeşil kartlar yoksulların yanısıra maddi durumu iyi olanların da kullandığı ortaya çıktı. Sağlık Müdürlüğü, daha önce bin dönüm arazisi, 2 katlı evi ve lüks model mercedes otomobili olanların da aralarında bulunduğu 216 bin kişinin yeşil kartı iptal etmişti. İptal edilen yeşil kartlılar tekrar başvuru yapınca Şanlıurfa’da yeşil kart patlaması yaşandı. Kentin yarısına yakını yeşil kartlı olurken, çok sayıda vatandaşta yeşil kart alabilmek için kuyruklarda halen bekliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!