Elektrikli otomobili DENİZ tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli otomobili DENİZ tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 09:40

Aralarında Deniz Özcan’ın da bulunduğu İngolstadt Teknik Yüksekokulu öğrencisi bir grup elektrikli yarış arabasını yaptı. Özcan’ın tanıttığı otomobil Formula öğrencileri yarışına katılacak.

Haberin Devamı

Almanya’nın İn­golstadt kentindeki Teknik Yüksekokulu (TH) Üniversitesinden bir grup öğrencinin bir yıldır üzerinde çalıştığı elektrikli yarış arabasının örtüsü bü­yük

Elektrikli otomobili DENİZ tanıttı
bir törenle açıldı.

SRe14 serisinin mimarı, üniver­sitede farklı mühendislik bölümü öğrencilerinden oluşan Schanzer Racing­team ekibi. Seriyi ekibin başındaki Deniz Özcan tanıttı. İngolstadt’ta West­park Plaza’da düzenlenen törene otomobil mühendis­leri, tasarımcılar, profesör, sponsor ve öğrenci ve ailelerinden oluşan 500’ü aşkın davetli katıldı.

Deniz Özcan yeni serinin 2013’te yaptıkları 13 serisinden 60 kilo daha hafif olduğunu açıkladı.

DİREKSİYON 57 GRAM

Özcan, “Yeni seri 228 kilo. 2013 serisinden 60 kilo daha hafif olması için çelik çubuklar yerine karbon fiber kaplama sen­tetik malzeme kullandık. Bataryası 6 kilowat saat enerjiye sahip ve 85 watt üretiyor. En ilginç diğer bir yenilik ise direksiyon sadece 57 gram ağırlığında. Formula1 yarışlarının ya­pıldığı Hockenheim’da yeni seriyle Formula öğrencileri yarışına katılacağız. Bu ya­rışa Avrupa’dan 40 Formula öğrenci ekibi katılacak. Hedefimiz bu yarışta en ön sıralarda olmak” dedi.

120 MODEL KATILACAK


Formula Öğrenci yarı­şına Avrupa’dan 40, ABD, Japonya ve Çin gibi ülkeler başta olmak üzere tüm dünyadan 120 model katı­lacak. Yarışta hız, tasarım, sağlamlık gibi kriterler gö­zönünde bulundurularak, en iyi 10 model seçilecek. İngolstadt Teknik Yükseko­kulu’nun geçen yılki mo­deli ilk 10’a girmişti. Deniz Özcan, “Bu yıl da ilk 10’un içinde ama en başlarda olmak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!