Elektrikli işkence çetesine 4 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli işkence çetesine 4 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 14:26

İZMİR'in de aralarında bulunduğu 4 ilde düzenlenen ‘Kene 35’ Operasyonu'nda mağdurlara elektrikli işkence yaparak mallarını ele geçirdikleri, 44 dairelik kooperetif hissesini 128 kişiye satarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan aralarında milletvekili aday adayı M.S.'nin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Yasa dışı oluşum içerisinde olan bir grubun, maddi durumu iyi olan kişiler üzerinde baskı oluşturarak haksız kazanç elde ettikleri yönündeki şikayetler üzerine Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Araştırmalar sırasında işadamlarının sahte evrakla kendilerine borçlandırdıktan sonra mallarına haciz getirip el koyan, işkence yapan çete elemanlarının kimliklerinin belirlenmesiyle de İzmir, İstanbul, Ağrı ve Şanlıurfa'da operasyon düzenlendi, 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili aday adayı olan müteahit M.S., avukat M.A.Ş. ile özel dedektiflik bürosu sahibi B.K. ile birlikte toplam 25 kişi gözaltına alındı.

Ev ve işyerlerindeki aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 222 mermi, 1 kelepçe, polis kazağı, muşta, sahte kimlik, 2 sahte sürücü belgesi, 3 kalem kamera, saat kamera, çok sayıda çek ve sanetlerle ele geçirilen zanlıların, mallarını ele geçirmek istedikleri mağdurlardan F.K.'yi kaçırdıkları, daha sonrada belgelere imza atması için elektrik vererek işkence yaptıkları ortaya çıktı.

Ayrıca Balçova'da kurdukları kooperatifin 44 hissesini 128 kişiye satarak dolandırıcılık yapan, paravan şirketler kurup bu şirketler adına düzenledikleri sahte belgelerle bankalardan 3 milyon YTL kredi çeken, sahte nüfus cüzdanı, ehliyet ve askerlik için çürük raporları düzenleyen çete elamanları dün adliyeye sevk edildi.

Dün gece yarısına kadar süren işlemlerin ardından zanlılardan aralarında M.S. ve özel dedekliflik bürosu sahibi B.K.'nin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!