Elektrik dağıtıcıları 5 yıl içinde bağlantı talebine yanıt verecek

Güncelleme Tarihi:

Elektrik dağıtıcıları 5 yıl içinde bağlantı talebine yanıt verecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 11:22

Elektrik dağıtım şirketleri bağlantı talebinin karşılanabileceği tarihi, talep tarihinden itibaren 5 yıl içinde bağlantı yapmak isteyenlere bildirecek.

Haberin Devamı

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi, talebin karşılanabileceği tarihi, talebin yapıldığı tarihten itibaren 5 yılı geçmemek üzere bağlantı yapmak isteyen gerçek veya tüzel kişiye bildirecek.

Bu durumda gerçekleşen yatırıma ait bedel; dağıtım şirketleri tarafından bağlantı görüşünde verilen bağlantı talebinin karşılanabileceği tarihteki yıl içerisinde en fazla 12 aylık taksitte, yatırımı yapan veya finanse eden gerçek veya tüzel kişiye, muhataba ulaşılamaması halinde tesisin bulunduğu yerdeki en yakın banka ya da PTT şubesine yatırılacak.

Dağıtım tesisinin geçici kabulünün, dağıtım şirketinin bağlantıyı karşılayabileceğini öngördüğü tarihten sonra yapılması halinde, ödeme bir sonraki yıl başlayacak. Dağıtım şirketi ilgili dağıtım tesisini, varlık kayıtlarına ödemenin yapıldığı tarihte ekleyecek.

Haberin Devamı

Yapılacak yatırımla ilgili işin başlangıcından kesin kabulünün yapılmasına kadar gerçekleştirilecek iş ve işlemler, alınabilecek avanslar, yatırım bedelinin hesaplanması, ödenmesi ve alınacak teminatlar ile ilgili olarak dağıtıcılarca teklif edilen Kurul (EPDK) tarafından onaylanan metodoloji kullanılacak.

Söz konusu dağıtım tesisinin dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından geçici kabulünün yapıldığı ayı takip eden aydan itibaren, geri ödemenin yapılacağı ilk taksit tarihine kadar geri ödemesi yapılmamış tutar TÜFE oranında güncellenecek. Vadesinde geri ödemesi yapılmamış tutara Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanun hükümlerine göre uygulanacak kanuni faiz oranı uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!