Elektriğin yüzde 21.7'si kaçak kullanılıyor

Güncelleme Tarihi:

Elektriğin yüzde 21.7si kaçak kullanılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2001 00:00


Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) Genel Müdürü Nusret Alemdaroğlu, Bolu'da düzenlenen ''Temiz Sayaç Operasyonu'' sonrasında, tahsilatın yüzde 10 arttığını bildirdi.

Alemdaroğlu, beraberinde TEDAŞ Teftiş Kurulu Başkanı Fahrettin Yağcı ile operasyonu gerçekleştiren Bolu Emniyet Müdürü Uğur Gür'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ülke genelinde 20 milyon elektrik abonesi bulunduğuna işaret eden Alemdaroğlu, 26 bin abone hakkında kaçak elektrik kullanmaktan dava açıldığını duyurdu. Alemdaroğlu, ''Bolu'daki son olayda savcılık, SEDAŞ ve Emniyet ortaklaşa hareket ederek büyük bir başarı sağladı. İlk tespitlerimize göre, Bolu ve Kocaeli'nde operasyondan sonra kaçak elektrik kullanımı azaldı. Bolu'da operasyon sonrası tahsilat yüzde 10 arttı'' dedi.

Alemdaroğlu, operasyon kapsamında el konulan sayaçların TSE'ye gönderildiğini, burada sayaçlardaki hata oranının tespitinin yapılacağını ve duruma göre sayaç sahipleri hakkında cezai işlem uygulanacağını anlattı.

KAÇAK KULLANIM: 21.7

TEDAŞ Teftiş Kurulu Başkanı Fahrettin Yağcı da, üretilen elektriğin yaklaşık yüzde 21.7'sinin kaçak olarak kullandığını bildirerek, ''Kaçak kullanımdan kaybımız, zararımız katrilyonlara ulaşıyor'' dedi.

Yağcı, Bolu'daki operasyonun kaçak elektrik kullanımının azalmasında etkili olduğunu kaydederek, ''Bu tür operasyonlarla bu oran küçük rakamlara düşürülebilir'' di.

Emniyet Müdürü Uğur Gür ise operasyonun savcılığa gelen bir ihbar sonrasında başlatıldığını belirtti. (aa)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!