Eldivenleri müzelik oldu

Güncelleme Tarihi:

Eldivenleri müzelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2006 10:32

Sinema tarihinin ünlü karakteri Rocky Balboa'nın eşyaları müzelik oldu. Aktör Sylvester Stallone, aralarında boks eldiveni, bornoz, şort ve ayakkabılarının da bulunduğu “Rocky” filmindeki eşyaları Amerikan Tarihi Müzesi'ne bağışladı.

Haberin Devamı

BBC'nin internet sitesindeki habere göre, oyuncu Stallone'nin bağışladığı ve kendisine şöhret kapılarını açan filmdeki bazı eşyalar müzeye konuldu. Bu eşyalar arasında, Oscar ödüllü ilk filmdeki kırmızı boksör bornozu, ikinci filmdeki bir çift eldiven, üçüncü filmden kırmızı, beyaz ve mavi renklerdeki şortlar ile ayakkabılar da yer aldı.

Söz konusu eşyaların, caz efsanesi Louis Armstrong'un çaldığı kornet ile Ray Charles'ın smokininin de yer aldığı, “Amerikan Tarihinin Hazineleri” adlı bir sergide izlenime sunulacağı belirtildi.

Sergiye, müze tadilat nedeniyle kapalı olduğu için şimdilik başka bir müzenin evsahipliği yapacağı da ifade edildi.

“BİR GÜN YAŞLANACAĞIMI BİLİYORDUM, AMA”...

Şu günlerde “Rocky” serisinin altıncı filminin promosyon çalışmalarını sürdüren 60 yaşındaki aktör Stallone, bağışta bulunurken duygulu anlar yaşadı.

Haberin Devamı

“Rocky” filmlerini “umuda yolculuk” olarak nitelendiren oyuncu, eşyalarının müzelik olmasıyla ilgili de, “Bir gün yaşlanacağımı biliyordum. Ama, sonunda dinozorlarla birlikte, aynı yerde bulunacağımı hiç düşünmüyordum” şeklinde espri yaptı.

İlk Rocky filmini 1976 yılında 30 yaşındayken çeviren Sylvester Stallone, daha sonra sırasıyla 1979'da “Rocky 2”, 1982'de “Rocky 3”, 1999'da “Rocky 4” ve son olarak da 1990 yılında “Rocky 5” için kamera karşısına geçmişti.

Stallone'nin yönettiği ve kamera karşısına geçtiği son Rocky filmi de 20 Aralıkta ABD sinemalarında seyirciyle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!