El robotu çalışmalarına başladı

Güncelleme Tarihi:

El robotu çalışmalarına başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2011 13:29

Romatem Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavisi süren sanatçı İbrahim Tatlıses'in el robotuyla rehabilitasyon çalışmalarına bugün başlandı.

Haberin Devamı

“Armeo Spring” adlı el robotunun tanıtımına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Holoğlu, robotla tedavinin, birtakım nörolojik rahatsızlıkları olanlar ile kaza ve yüksekten düşme gibi nedenlerle kol fonksiyonu azalmış hastalarda uygulanacağını söyledi.
Robotun Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkati çeken Holoğlu, “Dünyanın sayılı ülkelerinde el rehabilitasyonu için kullanılan robotu, Romatem Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde, başta İbrahim Tatlıses olmak üzere hastalarımızın hizmetine sunmaktan mutluyuz” dedi.

El robotunun klasik fiziksel rehabilitasyon tekniklerinden farklı olarak, hastanın kollarına takılan bir aparatla işlediğini ifade eden Holoğlu, robotun hastaların, simülasyonla bilgisayar ekranına bakarak günlük aktivitelerini yapmaları ve daha kısa sürede iyileşmelerini sağlayacağını kaydetti.
Romatem Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Tıbbi Koordinatörü Tunç Alp Kalyon da robot teknolojisinin son yıllarda tıpta sıkça kullanıldığını, 7 yıldır yürüme rahatsızlığı olan hastalarda da zaten kullanıldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Kalyon, bugünden itibaren el ve kol rahatsızlığı olan hastalarda da robot teknolojisinin merkezlerinde kullanılmaya başlandığını belirterek, burada asıl amacın kolun yapamadığı hareketleri robot teknolojisi ile yapmak olduğunu vurguladı.

Sanatçı Tatlıses'in sağlık durumu hakkında da bilgi veren Kalyon, “Tatlıses'in tedavisine devam ediliyor. Süre konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Robot tedavisi ile birlikte diğer tedavi yöntemleri de uygulanacak. Son durumu gayet iyi. İyileşme sürecinde ciddi mesafe aldık. Biz bu gidişattan memnunuz. Robot tedavisine de bugünden itibaren başlanacak. Günde yaklaşık bir saat süren seanslar uygulanacak” dedi.

Kalyon, ayrıca İsviçre'den alınan “Armeo Spring” adlı el robotunun maliyetinin 200 bin TL olduğunu ve bir saatlik seans ücretinin 200 TL olduğunu kaydetti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!