El Kaide'nin listesi

Güncelleme Tarihi:

El Kaidenin listesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2013 13:56

El Kaide ile ilişkili bir dergi, “ölü ya da diri arananlar” listesini yayınladı. Listedeki isimler “İslam’a karşı suç işlemekle” ithaf ediliyor.

Haberin Devamı

El Kaide ile bağlantılı Inspire dergisi son sayısında, örgütün “arananlar” listesini yayımladı. Washington merkezli Ortadoğu Medya Araştırma Enstitüsü tarafından basınla paylaşılan derginin dijital kopyasında yer alan listede, ünlü siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar yer alıyor.

ABD Başkanı Barack Obama’nın ilk seçim sloganı olan “Yes, we can” (Evet, yapabiliriz) ifadelerinin kullanıldığı derginin resminde, “Günde bir mermi kafirleri uzak tutar” ifadeleri yer alıyor.

El Kaidenin listesi

İşte o isimler:

Ayaan Hirsi Ali:
Somali kökenli Hollandalı siyasetçi ve aktivist. Hollandalı İslam toplumlarında kadının konumunu eleştiren Submission (İtaat) filminin senaristliğini yaptı. Filmin yönetmeni Theo van Gogh öldürüldü.

Haberin Devamı

Carsten Juste  & Flemming Rose:
Danimarka’da yayımlanan Jyllands-Posten gazetesi Hz. Muhammed’in karikatürlerini yayımlayarak İslam dünyasında öfke seline yol açtığı zamanda, gazetenin genel yayın yönetmenliğini ve kültür editörlüğünü yapan kişiler.

Kurt Westergaard:
Hz Muhammed’in türbanını bomba şeklinde çizdiği karikatürle Jyllands-Posten gazetesinde yer alan isim.

Lars Vilks:
Jyllands-Posten olayından bir yıl sonra kendi Hz Muhammed karikatürlerini yayımlayan kişi.

Molly Norris:
Amerikalı karikatürist. Sansüre ve Hz Muhammed’in resimlerinin çizilmemesine karşı çıkmak için yaptığını söyleyerek, “Muhammed Çizme Günü” ilan edilmesini önermişti.

Morris Sadek:
Koptik Hıristiyan olan Mısır kökenli Amerikalı yapımcı. Ortadoğu’da kanlı protestolara neden olan “Müslümanların Masumiyeti” filmiyle biliniyor.

Salman Rüşdi:
Hint asıllı İngiliz yazar. Şeytan Ayetleri romanı, Hz. Muhammed'e ithamda bulunduğu gerekçesiyle İslam dünyasından büyük tepkiler almış, kitap kimi ülkelerde yasaklanmış, İran İslam Devrimi’nin önderi Humeyni, Salman Rüşdi’nin başına ödül koymuştur.

Geert Wilders:
Hollandalı siyasetçi, Özgürlük Partisi’nin kurucusu, “Müslümanlardan değil, İslam’dan nefret ediyorum” diyor.

Haberin Devamı

Stephane Charbonnier:
Fransız “Charlie Hedbo” isimli siyasi mizah dergisinin genel yayın yönetmeni. Charlie Hedbo, Hz Muhammed’i espri konusu yapan ifadeler ve resimler yayınlamış, ardından derginin binası saldırıya uğramıştı.

Terry Jones:
İslam’ı protesto etmek için Kuran yakan Floridalı papaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!