El Kaide üyeleri patlayıcıyla yakalandı

Güncelleme Tarihi:

El Kaide üyeleri patlayıcıyla yakalandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 11:56

İstanbul'da, eylem hazırlığındaki 4 El Kaide üyesi, patlayıcı yapımında kullanılan 4.5 kilo potasyum klorat, 2 litre hidrojen peroksit, 250 gram TATP patlayıcı ve kaleşnikofun da arasında bulunduğu silahlar ele geçti. 4 kişinin, banka soyarak elde edecekleri parayla büyük bir eylem için malzeme temin etmeye çalıştıkları iddia edildi.

Haberin Devamı

Esenler'de 7 Ekim 2012 günü bir minibüs silah zoruyla gasp edildi. Bir kişi yaralandı. Olayla ilgili inceleme yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gaspı gerçekleştiren kişilerin yasadışı örgüt bağlantısı olabileceğini değerlendirdi. Yapılan araştırmada, gaspı yapan kişilerin adresleri belirlendi. Geçtiğimiz salı günü Özel Hareket Timleri'nin desteğinde Esenler'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. 4 kişi gözaltına alındı.

EL KAİDE OPERASYONUNDAN FOTOĞRAFLAR

OPERASYON ANI POLÄ°S KAMERASINDA / WEB TV
 
Evlerde yapılan aramalarda, patlayıcı yapımında kullanılan 4.5 kilo potasyum klorat, 2 litre hidrojen peroksit, 250 gram TATP patlayıcı madde, 3 litre benzin, AK-47 kaleşnikof, 3 şarjör, 2 tabanca, silahlara ait mermiler, kar maskesi, sahte kimlik ve pasaportlar, gasp ettikleri kişilere ait kimlikler, kısmen yanmış, banka kartları, örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçti.
 
4 kişi emniyette sorguya alınırken, 3'ünün El Kaide adına Pakistan ve Afganistan'a yasadışı yollardan gidip geldikleri belirlendi. 4 kişinin, gasp ettikleri minibüsü kullanarak banka soymaya hazırlandıkları, soygun parasıyla da daha fazla patlayıcı alarak sansasyonel amaçlı bir eylem yapmayı planladıkları öne sürüldü. 4 kişinin, El Kaide'ye bağlı internet sitelerine sık sık girerek buradaki örgüt faaliyetlerini takip ettikleri de anlaşıldı. 4 kişi emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!