El Kaide’nin bomba planını eski militan ortaya çıkardı

Güncelleme Tarihi:

El Kaide’nin bomba planını eski militan ortaya çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2010 10:11

Yemenli yetkililer, yolcu uçaklarıyla ABD’ye gönderilmek istenen bombaların El Kaide’yi terk eden eski bir militanın verdiği istihbarat doğrultusunda ortaya çıkarıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor   Â

Guantanamo Hapishanesi’nde yatan ve serbest kaldıktan sonra Yemen’e dönem Jabir el Fayfi, bomba planının ifşa edilmesinde önemli rol oynadı.

Yetkililer, bombalar hakkında ilk bilgiyi veren Suudi Arabistan istihbarat şefi Prens Muhammed bin Nayef’in, elde ettiği bilgileri Fayfi’yle yaptığı görüşmelerde edindiğini belirtti. Buna göre Fayfi Suudi Arabistan’a giderek bomba uzmanı olarak tanınan Hasan el Asiri hakkında yetkilileri uyardı. Suudi yetkililer, Asiri tarafından imal edilmiş 15 kargo halinde 5 bomba olduğunu düşünüyor. ABD ise bu konuda soruşturmanın devam etmesi gerektiğini belirtti.

Fayfi’nin bomba planının ortaya çıkarılmasındaki rolü henüz çok net olmasa da, 2001 yılında Afganistan’ın Taliban kontrolünden çıkmasının ardından yakalandığı ve Guantanamo’da altı yıl hapis yattığı biliniyor. Fayfi, Washington ve Riyad arasında yapılan anlaÅŸma sonrasında Suudi Arabistan’dan Yemen’e kaçarak Arap Yarımadası’ndaki El Kaide gruplarına katıldı. Ancak Fayfi’nin istihbarat toplamak amacıyla köstebek olarak gönderilmiÅŸ olabileceÄŸi de belirtiliyor.Â

Haberin Devamı

DÜNYADA BUGÜN ÖNE ÇIKAN TÜM MANŞETLER

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:                                 Â
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet    Â

Planet'i Twitter'da takip etmek için:Â
http://twitter.com/HurriyetPlanet   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!