El Kaide korkusu pilotu çıldırttı

Güncelleme Tarihi:

El Kaide korkusu pilotu çıldırttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 00:00

ABD’de ülke tarihinin ciddi hava facialarından birinin kıyısından dönüldü.

Haberin Devamı

Önceki gün New York’tan Las Vegas’a uçan JetBlue havayollarına ait 131 yolcu ve 6 mürettebatlı uçağın kaptanı Clayton Osbon, iddialara göre panik atak geçirdi. Kokpitten çıkan kaptan, uçağın arkasına doğru koşarken “Bizi indirecekler, düşürecekler, herkes dua etsin” diye bağırmaya başladı. Dolu tuvaleti açamayınca tekrar kokpite koşan kaptan, yardımcı kaptan kapıyı kilitleyince içeri giremedi ve kapıyı yumruklamaya başladı.

UÇAKTAKİ PANİK ANLARI / WEB TV

Yolcu pilot indirdi

/images/100/0x0/55ead5edf018fbb8f899cb07

Pilotun arkasından koşan uçuş ekibi ve 5 yolcu Osbon’u yakalayıp yere yatırdı. Kaptan sayıklamayı sürdürürken, “Uçakta bomba var... El Kaide... Afganistan... İran... Pakistan” gibi kelimeler söyledi. Yolcular arasında tesadüfen bulunan JetBlue pilotlarından biri kokpite girdi ve uçağı yardımcı pilotla Texas’ın Amarillo kenti havaalanına indirdi. Büyük korku yaşayan yolcular bir başka uçağa bindirilerek 6 saat gecikmeyle de olsa Las Vegas’a vardı.
JetBlue yönetimi, olayın kaptanın “tıbbi sorunlarından” kaynaklandığını ve soruşturma tamamlanıncaya kadar aktif görevden alındığını duyurdu. 

Haberin Devamı

Pilotlar sık sık kontrolden geçiyorlar

Kaptan Osbon vakası sadece ABD’de değil dünyada nadir görülen bir vaka. ABD kayıtlarına göre en son 40 yıl önce bir pilot görev sırasında ‘çıldırmıştı’.  Dünya havacılık kurallarına göre pilotlar her yıl en az bir kez bedensel ve psikolojik muayeneden geçmek zorunda. Testlerde başarısız olanların uçuş lisansı iptal edilebiliyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!