El Kaide bu yönetmenin peÅŸinde !

Güncelleme Tarihi:

El Kaide bu yönetmenin peşinde
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 27, 2008 10:41

Hint asıllı yönetmen Parvez Sharma bir film çekti, 'yer yerinden oynadı. Sharma'nın; yanyana gelmesi pek mümkün görünmeyen iki kavramı 'eşcinsellik' ve 'cihad' kavramlarını biraraya getiren çarpıcı belgeseli A Jihad For Love (Aşk İçin Cihad) başta El Kaide olmak üzere muhafazakar İslamcıların tepkisini çekti. Bu tartışmalı film, 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde gösterilecek.

Haberin Devamı

Yönetmen Sharma'nın kendi kişisel deneyimlerinden yola çıkarak çektiği bu belgesel, Hindistan, Pakistan, İran, Türkiye,  Mısır, Güney Afrika ve Fransa’dan hayatlar sunarak İslam’la eşcinsellik arasındaki karmaşık kesişme noktalarını keşfe çıkıyor.

İslam'ın özellikle 11 Eylül olaylarından sonra tüm dünyada 'öcü' gibi görüldüğünü söyleyen Sharma "Müslümanların kendi içsel sorunlarını kendi yorumlarıyla anlatmaları gerek' düşüncesinden yola çıkarak bu filmi çektiğini söylüyor.

Aşk İçin Cihad, Müslüman ülkelerde yaşayan eşcinsellerin, ülkeleri, aileleri ve hatta kendi kişilikleriyle karşı karşıya getiren çarpıcı 'kişisel cihat' öyküleri anlatıyor.

Bu yılki Berlin Film Festivali'nde de büyük yankı uyandıran film, festivalin NTV Belgesel Kuşağı bölümünde yer alıyor.

   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!