Ekrem Tosun polemiÄŸi büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Ekrem Tosun polemiği büyüyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 06, 2009 19:16

Ekrem Tosun olayı büyüyor. Başbakan "tanımıyorum" derken, Kılıçdaroğlu, "oğluna ve Cihan Kamer'e sorsun" dedi. Ve sonunda Ekrem Tosun yazılı bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Ekrem Tosun tartışmasında sıcak gelişmeler yaşanıyor. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, üç gün önce bir TV kanalında, "Başbakan'a soruyorum. Ekrem Tosun'u tanıyor mu" diye bir soru sordu. Soruya cevap bugün geldi.

"BU ZAT BENÄ°M MUHATTABIM OLAMAZ"

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, partisinin "49. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda, "Ekrem Tosun'u tanımadığını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

 

''Bugün gazetelerin bir tanesinde gördüm. (Filanca) diyor (Başbakan'ın nesidir?) Ben bilmiyorum kimdir, nedir. Söyle bakayım ben de bir tanışayım. Böyle iftira olur mu? Bir isim koymuş, (Filanca, Başbakan'ın nesidir?) Ben ne bileyim ya. Tanımıyorum, bilmiyorum. Ne kanımda, ne nesebimde hiç tanıdığım, bildiğim birisi değildir. Bunların akıl hocaları nerden ithaldir bilemem. Bütün kampanyalarını bunun üzerine sürdürüyorlar. Ya senin projen var mı? Onu söyle. Bu adamın benimle alakası varsa çıkar bunun nesebini, soy kütüğünden söyle ya... (Bak işte, Tayyip Erdoğan'ın filancası)... Oğlu mudur, kardeşi midir, nesidir söyle... Biz bu bulaşık işlerde yokuz. Siz bu bulaşık işlerin içindesiniz, siz...Gerçi bu zat benim muhatabım olamaz, muhatabım olarak da almam. Fakat bu iftiralara dayanılmıyor. Hiç olmazsa bunların ne denli müfteri olduğunu halkım bilsin diye açıklıyorum."

 

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: OĞLUNA SORSUN

 

Kemal Kılıçdaroğlu ise NTV muhabirinin, "Başbakan'ın 'Ekrem Tosun'u tanımıyorum' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna şu cevabı verdi:

 

"Başbakan tanımıyorum diyorsa Oğlu Bilal'e sorsun. O da bilmiyorum derse, Cihan Kamer'e sorsun" dedi.

EKREM TOSUN'DAN AÇIKLAMA

Polemik büyürken, tartışmanın odağındaki isim olan Ekrem Tosun'dan da yazılı açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:
"Son günlerde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu şahsımın ismini zikrederek kamuoyunda esrarengiz bir hava yaratmaya çalışmaktadır. 1995 yılından beri Atasay Grubu şirketlerinin Mali Müşavirliği görevini yürütmekteyim.

Bugüne kadar, ne Sayın BaÅŸbakan ne KılıçdaroÄŸlu ne de herhangi bir siyasiyi ile tanışıklığım olmuÅŸtur. Ancak Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun ismimi gündeme getirerek kamuoyunu yanıltılmak istediÄŸini görmüş bulunuyorum.Â

Sayın Kılıçdaroğlunun elindeki belge ve bilginin özetinin şu olduğunu tahmin etmekteyim: Mali Müşavirliğini yürüttüğüm şirketlerden birisi, Bilal Erdoğan, Sema Erdoğan, Atasay Kamer, Simay Kamer ve Çiğdem Kamer'in ortak olduğu Atagold'dur. Şirket yıllık genel kurul toplantılarında temsille sınırlı olmak kaydıyla, kendilerinin yurtdışında yaşıyor olmalarından dolayı Sayın Bilal Erdoğan ve Sema Erdoğan adına oy kullanmaktayım.

Kanunlar nezdinde hiçbir sorunu olmayan bu durumu Sayın Kılıçdaroğlu suçmuş gibi göstermeye çalışmaktadır. Çalışmalarımı gayrı kanuni ve suçmuş gibi kamuoyuna yansıtmaya çalışan Sayın Kılıçdaroğlu şahsımı da “karanlık işler yürüten" bir kişiymiş gibi basına lanse etmeye çalışmıştır. Tüm hukuki haklarımı saklı tutarak kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!