Ekonomik sıkıntı ayrılığa neden olmuyor

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik sıkıntı ayrılığa neden olmuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 11:15

Yapılan bir araştırma ekonomik zorlukların boşanmalara neden olduğu yönündeki kanının doğru olmadığını ortaya çıkardı. İngiltere’de Marriage Foundation adlı vakfın gerçekleştirdiği araştırma ekonomik zorlukların çiftlerin bir arada kalma oranı üzerinde bir etki yaratmadığını gösterdi.

Haberin Devamı

Araştırmacı Harry Benson, “Boşanma kayıtlarına baktığımızda 1970’li yıllardan bu yana boşanma oranlarının bir önceki yıldan en fazla %10 farklılık gösterdiğini görüyoruz. Ekonomik krizlerin boşanmaları tetiklediği ya da çiftleri birbirine yakınlaştırdığına dair hiç bir kanıt yok” dedi.

İngiliz Yüksek Mahkemesi Aile Hukuku Yargıcı Sir Paul Coleridge tarafından kurulan "Marriage Foundation" adlı vakfın araştırması 2008 yılında yaşanan ekonomik krizden bu yana İngiltere’de boşanmalarda düşüş yaşandığını ortaya çıkardı.

Ayrıca evlilik ve boşanma kayıtlarında yapılan inceleme, çiftlerin en çok 25-29 yaş arasında boşandığını ve evliliklerinin ilk yıllarını atlatan çiftlerin boşanma ihtimallerinin hızla düştüğünü gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!